Jubilerend VanNiekerkCieremans Advocaten maakt tijdens eerste lustrumfeest metafoor tussen advocatenkantoor en circus 

Op 1 september 2014 openden Eric van Niekerk en Tjitske Cieremans, samen met drie collega advocaten,  het kantoor VanNiekerkCieremans in het Witte Huis aan de Oude Haven in Rotterdam. Dat was een voortzetting van de samenwerking zoals zij die hadden binnen Nauta Dutilh. Inmiddels zijn er vijf jaar verstreken, waarin zij met veel plezier met elkaar aan zaken hebben gewerkt, nieuwe relaties hebben opgebouwd, het aantal personeelsleden hebben uitgebreid naar acht en een eigen identiteit is gecreëerd.

Dit eerste lustrum werd gevierd naast het kantoorpand Het Witte Huis op de historische scheepswerf De Koningspoort bij de Oude Haven in Rotterdam, in een heuse circustent op donderdag 5 september. Tijdens de korte toespraak vergeleek Van Niekerk de activiteiten van een advocatenkantoor met de acts van een circus. “Wij houden net als circusartiesten ook Chinese bordjes in de lucht; doen aan dressuur door olifanten rustig te krijgen en tijgers in bedwang te houden; jongleren en werpen zelfs messen zonder letsel te veroorzaken. Werken met vuur en doen ook trapezewerk, maar zorgen wel altijd voor een vangnet.”

Het geheel is volgens hem niet compleet zonder een goed gezelschap, het nauw met elkaar samenwerkende team en een hooggeëerd publiek. Dat laatste was gisteren in grote getale aanwezig was om op een unieke plek in  Rotterdam het lustrum meete vieren. Van Niekerk bedankt alle aanwezigen voor hun support in de afgelopen vijf jaar en hun komst naar de circustent. Immers, de medewerkers van VanNiekerkCieremans kunnen ‘hun kunstjes’ niet doen, zonder deze steun.  De aanwezigen werden behalve op een hapje en een drankje getrakteerd op een goochelaar en twee schoenenpoetsers, een service waarvan gretig gebruk werd gemaakt   

Team uitgebreid met Lennard Esveld

VanNierkerkCieremans Advocaten heeft zich per 1 september jl. versterkt met Lennard Esveld. Hij specialiseert zich in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.
Lennard heeft zowel de algemene master Privaatrecht als de specialistische master Aansprakelijkheid en Verzekering aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Tijdens zijn studie is hij als ondernemer actief geweest in de IT en als tekstschrijver. Hij liep stage bij een grote verzekeraar, bij het Wetenschappelijk Bureau bij de Hoge Raad der Nederlanden en bij VanNiekerkCieremans.Lennard is als advocaat toegelaten tot de Rotterdamse Balie. Recentelijk verscheen zijn artikel over de dekking voor affectieschade in AV&S (https://lnkd.in/eMFCDqK)

Na zijn komst telt VanNiekerkCieremans, zes advocaten en twee officemanagers. Het team bestaat nu uit de advocaten Eric van Niekerk, Tjitske Cieremans, Patrick van der Vorst, Emma Krikke, Marloes Hendriks en Lennard Esveld en de beide officemanagers Lidia Linssen en Natasja Delfos.