Johan van den Berg volgt Brenda Reinders op als directeur Stichting Salvage

 

Johan van den Berg (49), manager van de experts specialisten brand op de afdeling Expertise & Risicodeskundigheid van de divisie Schade & Inkomen van Achmea, volgt per 1 februari 2019 Brenda Reinders op  als  directeur van Stichting Salvage. Zij is zal na overdracht in het tweede kwartaal terugtreden als directeur.

Brenda Reinders heeft ruim dertig jaar in verschillende functies bij Stichting Salvage gewerkt. Zij geeft sinds 1990 leiding aan de operatie en is sinds 1995 directeur. Enkele maanden geleden gaf zij het bestuur te kennen dat zij graag tot haar pensioengerechtigde leeftijd in 2021 aan Salvage verbonden wil blijven, maar dat zij de algehele leiding, inclusief de dagelijkse druk en de nachtelijke piketdiensten, wil gaan overdragen.

“Uitstekende opvolger”

Richard Oets, voorzitter van het bestuur van Stichting Salvage: “Vanzelfsprekend vonden we het jammer dat Brenda deze beslissing wilde nemen, want onder haar leiding is Salvage groot geworden. Wel gunnen we haar deze stap natuurlijk van harte. We zijn enorm blij dat we in Johan van den Berg een uitstekende opvolger hebben gevonden. Johan komt uit de wereld van de expertise, heeft veel leidinggevende ervaring en vooral ook een enorme operationele ervaring. Het is precies die combinatie die we voor Salvage zochten. Zijn bekendheid in een groot netwerk, dat ook deels het netwerk van Salvage is, zal hem in zijn nieuwe functie heel goed kunnen helpen.”

Johan van den Berg: “Het speelveld van Salvage is voor mij vertrouwd. Ook weet ik hoe de Salvagecoördinatoren te werk gaan en op welke wijze zij de opdracht van Salvage invullen en gedupeerden helpen. Dit werk helpt experts zich er ook van bewust te blijven wat de impact op mensen is van een brand of een grote waterschade. Ik ga me er ten volle voor inzetten om dit werk van Salvage voort te zetten. Ik vind het ook plezierig dat Brenda nog aan Salvage verbonden blijft en voor een warme overdracht kan zorgen.

Brenda Reinders: “Ik ben heel blij met de komst van Johan en met de expertise die hij meebrengt. Hij kent niet alleen het werk van Salvage, maar ook alle processen bij verzekeraars. Dat is voor ons een grote pre. Ik zal me binnen Salvage op specifieke projecten gaan richten waar we al langere tijd capaciteit voor willen vrijmaken.”