Jan-Michiel Cillessen benoemd tot COO van Van Ameyde

Bij Van Ameyde International bv, de  Europese marktleider op het gebied van claims outsourcing en de ontwikkeling van IT-oplossingen ter verbetering van schadeprocessen, is Jan-Michiel Cillessen (41) per 1 juni 2017 benoemd tot Chief Operating Officer (COO). In deze functie versterkt hij bovendien de Raad van Bestuur. De benoeming houdt verband met de jaarlijkse groei van Van Ameyde van meer dan 15%, waardoor de taken van de Raad van Bestuur (RvB) steeds omvangrijker zijn geworden. Naast Cillessen bestaat de Raad van Bestuur uit voorzitter Piet Middelkoop, Carl Berends en Pieter den Dikken.

Jan-Michiel Cillessen heeft diverse functies in de verzekeringsbranche bekleed. Zijn laatste functie was Directeur Zakelijk Schade bij van Nationale-Nederlanden. Cillessen is goed bekend met Van Ameyde en de markten waarin Van Ameyde actief is. In de functie van COO wordt Cillessen verantwoordelijk voor alle operationele aspecten van Van Ameyde op holdingniveau. Hieronder vallen onder andere de implementatie van omvangrijke internationale contracten voor verzekeraars en riskmanagers, inclusief de automatiseringsaspecten. De directeur van de stafafdeling Operations rapporteert aan Cillessen.

Piet Middelkoop, Chief Executive Officer van Van Ameyde, licht de benoeming toe: “De portefeuille Operations viel tot nu toe onder de gedeelde verantwoordelijkheid van mij en collega Den Dikken in de RvB. Maar in een organisatie die continu zo hard groeit heeft Operations fulltime aandacht nodig. De huidige benoeming van Jan-Michiel Cillessen borgt deze functie in de RvB.”