James van der Heiden en Willem van Gils haken aan bij de Haas | van Oosterhout

  Per 1 november zetten maritieme experts James van der Heiden en Willem van Gils hun carrière voort bij het nieuwe expertise bureau van Jeroen de Haas en Peer van Oosterhout.  


James van der Heiden (42) was 14 jaar werkzaam als maritiem expert bij BMT en was daar hoofd van de tankerafdeling. Naast tankers en chemicaliën heeft James een brede oriëntatie in nautische en technische aangelegenheden alsmede schade aan (mega) jachten waarvoor hij de internationale opleiding bij de YDSA afgerond heeft. Voorafgaand aan zijn carrière als expert heeft James gevaren op tankers en containerschepen, laatst als kapitein bij de Clearwater Group (tankers). Daarnaast heeft hij de opleiding tot maritiem officier (nautisch en scheepswerktuigkundige) afgerond aan de Hogere Zeevaartschool in Rotterdam. James heeft tevens ervaring als gerechtsdeskundige.

 

Willem van Gils (33) is gecertificeerd hoofdwerktuigkundige en heeft gevaren bij Heerema Marine Contractors, en is daarna 3 jaar werkzaam geweest bij BMT als technische expert. Willem is gespecialiseerd in machine- en casco schades aan boord van schepen, wal-installaties en heeft daarnaast uitgebreide ervaring met claims op het gebied van brandstofkwaliteit.  

“De toetreding van James en Willem betekent voor ons nieuwe kantoor een geweldige impuls in de versterking van ons dienstenpakket. Naast de kennis die beide heren met zich meebrengen, hebben beiden ook aangetoond over excellente onderzoeks- en rapportage vaardigheden te beschikken die goed van pas komen in het concept dat we als kantoor willen uitdragen en waar opdrachtgevers uiteindelijk hun voordeel mee kunnen doen.”


James van der Heiden
Willem van Gils