Jaarlijkse BMT BBQ in Antwerpen groeit uit tot één van grootste relatie-events in maritieme sector; BMT kondigt acquisities en nieuwe producten aan

 

Prachtig weer, een schitterende locatie – La Riva –  in het Antwerpse havengebied en zo’n 250 relaties uit de maritieme sector uit België en Nederland. Ze vormden de ingrediënten voor een andermaal zeer geslaagde editie van de jaarlijkse BMT Barbecue, georganiseerd door de BMT Surveys Group (BMT Surveys en Verweij & Hoebee).

Inmiddels is dit evenement niet alleen een traditionele happening geworden maar bovendien is het uitgegroeid tot eén van de grootste relatie-events in de maritieme sector in België en Nederland. Een bijeenkomst waar makelaars, verzekeraars, P&I-clubs, rederijen, advocaten en andere vertegenwoordigers uit de binnen- en zeevaart uit beide landen elkaar in een geanimeerde sfeer kunnen treffen, nieuwe contacten kunnen leggen en bestaande relaties kunnen onderhouden. “Hoewel de Nederlandse en Belgische havens elkaars concurrenten zijn, maakte ook deze bijeenkomst duidelijk dat we elkaar nodig hebben en dat we op veel dossiers met elkaar samenwerken”, zegt Jeroen de Haas namens BMT.

De marktontwikkelingen was volgens hem dan ook één van hot topics waarover door de aanwezigen veel werd gepraat. De Haas: “De algemene teneur kan het best omschreven worden als ‘gematigd positief’. De gehele maritieme markt lijkt zich weer wat aan te trekken, al blijven de ontwikkelingen achter bij die van de algehele economie. Dat is wel een punt waar velen zich in de maritieme wereld toch wel enige zorgen maken; zo ook de ontwikkelingen in de olie- en gaswinning op de Noordzee.

Over de toekomst van de Surveys Groep binnen BMT is De Haas positief gestemd. “We maken als bedrijf een gezonde groei door en denken in de loop van dit jaar verder te groeien, zowel autonoom als via een of meerdere acquisities in binnen- en buitenland (Noordwest Europa). Daarnaast zullen we in de tweede helft enkele nieuwe producten/diensten introduceren, onder meer op het gebied van IT, megajachten en brandonderzoek.”