Interlloyd Averij vierde bijzondere mijlpaal met ca 150 relaties op de SS Rotterdam

 

De SS Rotterdam, het voormalige cruiseschip van de Holland Amerika Lijn, vormde gisteren (14 juni jl.) het passende decor voor de viering van een bijzondere mijlpaal van het expertise- en Averij-bureau Interlloyd Averij. Dit jaar is het namelijk 200 jaar geleden dat één van de voorlopers van Interlloyd Averij, John Hudig & Son door Lloyd’s Agency werd aangesteld als eerste Lloyd’s Agent buiten het Verenigd Koninkrijk. Daarmee is Interlloyd Averij tevens de oudste van de circa 160 Lloyd’s Agenten die wereldwijd actief zijn. Deze heuglijke mijlpaal werd aan boord van de ss Rotterdam gevierd met ca 150 relaties uit binnen en buitenland (w.o. Japan) met een feestelijke receptie en walking dinner, terwijl er voor de aanwezigen ook een rondleiding door het voormalige cruiseschip (thans hotel en evenementenlocatie) op het programma stond. De avond werd muzikaal omlijst door het Rotterdamse shantykoor.

In een korte toespraak bedankte directeur Huib Staal de aanwezigen voor hun komst en zei trots te zijn op de bereikte mijlpaal en de rol die Interlloyd Avery en zijn voorgangers heeft mogen vervullen als Lloyd’s Agent en daarmee als eyes & ears  van de vele opdrachtgevers uit de verzekerings- en schaderegelingsbranche. Collega-directeur Bert van Riessen reikte een cheque uit aan het KWF Kankerfonds ter waarde van 2.944, de sponsoropbrengst van zijn deelname aan de Great Wall marathon in China. Daarbij steunde hij de eveneens aanwezige Brian Monpellier die voor dit goede doel een jaar lang elke maand in de wereld een marathon loopt

Het inmiddels met 14 vaste medewerkers werkende Interlloyd Averij, verdeeld over vier vestigingen (Rotterdam, Maasvlakte, Amsterdam en Antwerpen) fungeert hiermee als vertegenwoordiger van een groot aantal buitenlandse verzekeraars en makelaars in Nederland bij schade en andere op te lossen problemen. Daarnaast fungeert het als regulier maritiem expertisebureau voor zowel buitenlandse als Nederlandse opdrachtgevers (makelaars en verzekeraars) voor zowel schade-expertises, loss adjusting (claimssettlement) en regreswerkzaamheden, toegespitst op de branches goederen, aansprakelijkheid en (binnenvaart en zee) casco. Ter gelegenheid van het bijzondere jubileum reikte David Lawrence, Controller of Agencies  bij het  Lloyd’s Agency Department van Lloyd’s of London, een fraaie zilveren schaal met inscriptie uit.