Inschrijving voor eerste Rob Insinger Award voor Duurzaam Herstel geopend

Schadeherstelbedrijven op het gebied van property kunnen in aanmerking komen voor de Rob Insinger Award. De prijs is in het leven geroepen door de Stichting Duurzaam Herstel, onderdeel van de Stichting Duurzaam Repareren, voor duurzame initiatieven, projecten, producten en innovaties. De Award is vernoemd naar Rob Insinger, in de jaren negentig directievoorzitter zakelijke schades bij Centraal Beheer Achmea, die volgens de stichting ‘lang voordat het woord was uitgevonden duurzaamheid als basis had voor zijn visie en strategie’ . Bedrijven die zich bezig houden met propertyherstel kunnen zich tot 1 augustus opgeven voor de verkiezing. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens het jaarlijkse netwerkevent in die maand. Aan de award is een geldprijs van € 1.500 verbonden die mag worden besteed aan het gewonnen initiatief of een ander doel met een duurzaam karakter.

Sinds enkele jaren heeft de stichting Duurzaam Repareren de Dave Bebelaar Award. Dat is een prijs voor duurzame initiatieven, projecten, producten en innovaties in de automotive sector. Sinds twee jaar heeft de stichting met het label Duurzaam Herstel, dat wordt ondersteund door enkele verzekeraars (o.a. a.s.r), haar werkgebied vergroot naar het schadeherstel op het gebied van property. Hier hoort volgens de stichting Duurzaam Herstel een eigen award bij.

Hoewel men in de automotive herstelbranche al enkele jaren een dergelijk award heeft, is dit voor Duurzaam Herstel de eerste editie. “ Dat maakt het voor de organisatie best spannend en we hopen net zulke kwalitatief hoogstaande inzendingen te ontvangen. Een bedrijf dat op gebied van duurzaamheid excelleert, een innovatief product dat niet schadelijk is voor het milieu of een samenwerkingsproject op gebied van duurzaamheid; alle inzendingen zijn welkom”, aldus de stichting Duurzaam Herstel, dat  onder meer aannemers, elektronicareparateurs, glasschadeherstellers, interieurherstellers, reconditioneringsbedrijven en vloerspecialisten certificeert die voldoen aan de criteria voor duurzaam werken.

Gelijk aan de automotive variant worden de initiatieven tijdens het jaarlijkse netwerkevent (augustus 2017) nader toegelicht in een pitch en kiest het publiek, de uiteindelijke winnaar. Voorafgaand aan de uiteindelijke wedstrijd wordt er van alle genomineerde inzendingen op locatie een videopresentatie gemaakt, die enkele weken voor de verkiezing worden gepresenteerd. Naast alle exposure over de initiatieven is er aan de prijs een geldbedrag verbonden van € 1.500,–  die besteed mag worden aan het gewonnen initiatief of een ander doel met een duurzaam karakter.

Inschrijven kan via het aanmeldformulier en het reglement die op de website van Duurzaam Herstel (www.duurzaamherstel.nl) zijn te downloaden. De inschrijving is met ingang van 7 februari jl. tot 1 augustus a.s..