Inmiddels al enkele tientallen contra-expertiseopdrachten voor Experts in Schade

Foto: Experts in Schade (EIS) BV

Experts In Schade (EIS), het eerder dit jaar gestarte samenwerkingsverband van vier zelfstandig opererende contra-experts, heeft een vestiging geopend in Willemstad op Curaçao. Van daaruit wil men gedupeerden, particulieren en bedrijven, en hun belangenbehartigers (intermediair en advocaten) in het gehele Caribisch gebied bijstaan. “De start is bemoedigend. We hebben inmiddels enkele tientallen opdrachten als gevolg van de zware orkaan die Sint Maarten heeft geteisterd”, verklaart Arwin Karssemeijer, die als eerste van zijn vier collega’s het rampgebied beroepsmatig heeft bezocht.”

De orkaan Irma heeft volgens hem onvoorstelbaar veel schade toegebracht aan gebouwen, infrastructuur , auto’s e.d.  “De behoefte aan begeleiding door een contra-experts is groot, te meer daar veel van onze opdrachtgevers , waaronder pandeigenaren, bedrijven en eigenaren van de doorgaans wat duurdere woningen weinig vertrouwen hebben in een goede afwikkeling van hun  schade. Zo moeten verzekerden van één lokale verzekeraar Nagico voor vandaag  (31 oktober ) hun claim hebben ingediend om deze überhaupt in behandeld te krijgen, iets wat in mijn ogen juridisch absoluut niet kan.”

Karssemeijer, die eind deze week zijn collega Peter de Raad weer aflost op de nieuwe vestiging op Willemstad, verwacht vanwege de enorme hoeveelheid werk nog zeker tot volgend jaar februari  in de Antillen werkzaam te kunnen blijven. “ Over de samenwerking met zijn Nederlandse collega’s die voor verzekeraars werken, zoals  schade-experts van DEKRA en Cunningham Lindsey, is hij goed te spreken. “Bij hen is een goed begrip voor de omstandigheden van gedupeerden en ook  op een constructieve manier samen te werken. Met de aanwezige schade-experts uit de omringende eilanden is dat beduidend lastiger.

EIS bestaat uit vier eenmansbureaus die allen als zelfstandig contra-expert opereren: Jan van de Bunt (Van de Bunt Expertise, Amsterdam), Arwin Karssemeijer (Karssemeijer Expertise, Lelystad). Peter de Raad (De Raad Expertise, Apeldoorn) en Richard Vloedgraven (Vloedgraven Expertise, Rijssen).   Het gezamenlijk opgezette kantoor van EIS op Curaçao is gevestigd aan de Bramendiweg 21 in Kintjan Willemstad. Het is de bedoeling dat het kantoor continu bemand gaat worden door één van de vier partners. Hun dagelijkse werk in Nederland wordt dan overgenomen door de andere drie contra-experts.  De vier EIS-partners zijn positief gestemd over de mogelijkheden in het Caribisch gebied. De schade wordt geraamd op 2 à 3 miljard euro en het Rode Kruis heeft aangegeven dat 90% van de gebouwen op Sint-Maarten beschadigd is, waarvan 30% total loss. Bovendien zijn ze via ons netwerk, zowel in Nederland als in het Caribisch gebied, al door meerdere partijen (advocaten, aannemers en installatiebedrijven) benaderd of we wat kunnen betekenen voor gedupeerden in de regio.