In week 46 zijn 39 bedrijven failliet verklaard; Meeste faillissementen in financiële dienstverlening

In week 46 zijn 39 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 25 minder dan in week 45. In de eerste 46 weken van 2020 zijn 2.909 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 417 minder dan in dezelfde periode van 2019.

In week 46 zijn 31 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 22 minder dan in week 45. Daarnaast zijn acht eenmanszaken failliet verklaard, drie minder dan een week eerder. 

Meeste faillissementen in financiële dienstverlening

De financiële dienstverlening had van alle onderscheiden branches de meeste faillissementen, namelijk acht.  Dat zijn er drie meer dan in week 45. Verder zijn in de bouwnijverheid zeven bedrijven failliet gegaan, acht minder dan in de voorgaande week. In de vervoer en opslag en de specialistische zakelijke diensten (o.a. juridische dienstverlening, architecten- en reclamebureaus) waren er elk vijf faillissementen, vergeleken met een week eerder twee minder in de vervoer en opslag en vier minder in de specialistische zakelijke diensten.

Volgens deskundigen ist er in het tweede kwartaal van 2021 een grote faillissementsgolf te verwachten, meldt De Telegraaf vandaag.