In de peiling! Reageer op de stelling: De opstelling van partijen in letselschadedossiers verhardt!

De opstelling van verzekeraars in letselschadezaken verhardt. Ze wijzen meer claims af en traineren de afwikkeling van dossiers. Dat werd gesteld in het TV-programma EenVandaag na een rondgang langs tientallen gespecialiseerde letselschadeadvocaten en -kantoren. In hetzelfde programma erkent het Verbond van Verzekeraars dat er sprake lijkt van een verharding in letselschadedossiers, maar dan aan de zijde van de als belangenbehartiger optredende letseladvocaten. Ligt het aan de een of de ander? Of hebben beiden schuld? Hoe denkt u hierover? We zijn daar benieuwd naar.   Vul de poll hieronder in of doe dat op de website  www.riskenbusiness.nl.

Stelling: De opstelling van partijen in letselschadedossiers verhardt!

Uitslag Poll: Schadeverzekeringen zullen blijven bestaan

 In de VVP stelde voormalig VNAB-directeur en -voorzitter Michel Schaft dat ‘er over tien jaar sowieso geen schadeverzekeringen meer zullen zijn’. “Auto’s zijn dan zelfrijdend en het Internet of Things (IoT) zal maken dat er ook steeds minder behoefte is aan bijvoorbeeld inboedel- en opstalverzekeringen. Als we dankzij het IoT schade voor zijn, wat is dan nog het nut van verzekeringen?”

Schaft vindt niet of nauwelijks weinig bijval bij de 4,650 ontvangers van de nieuwsbrief van Risk & Business. Bijna negen van de tien (87,5%) verzekerings- en schadeprofessionals die reageerden op de poll van twee weken geleden zijn het volmondig oneens met de stelling en zijn van mening dat er ter afdekking van zowel particuliere als zakelijke risico’s altijd schadeverzekeringen zullen blijven bestaan.  Opmerkelijk is dat niet één respondent het dit keer eens was met de stelling dat er over tien jaar geen schadeverzekeringen meer zullen bestaan. Eén op de 12 inzenders deelt Schaft’s mening over de eindigheid van schadeverzekeringen, maar denkt dat schadepolissen pas later (over 20 tot 30 jaar) zullen verdwijnen en 4,2% is van mening dat de schadeverzekering op termijn alleen voor particuliere risico’s verdwijnt en dat er altijd zakelijke schadeverzekeringen zullen blijven.