Hete, droge zomer zorgt voor verviervoudiging aantal verzakkingsclaims in Groot-Brittannië

 

Meer dan 10.000 Britten hebben in het derde kwartaal van dit jaar een verzakkingsclaim (subsidence) ingediend bij een verzekeraar, het hoogste aantal in meer dan tien jaar. Uit cijfers van het Britse Verbond van Verzekeraars ABI blijkt verder dat alle claims bij elkaar een waarde vertegenwoordigen van £64 miljoen (71,8 miljoen euro).

De cijfers van juli, augustus en september geven het hoogste aantal verzakkingsclaims sinds de hittegolven in 2006 en 2003. Het hete weer van dit jaar zorgde in enkele Britse regio’s  voor enkele droogterecords, vooral in het zuidoosten van het land. In het derde kwartaal verviervoudigde het aantal claims van 2,500 naar 10,000 en het hiermee gemoeide schadebedrag van £14 miljoen (15,7 miljoen euro) naar £64 miljoen (71,8 miljoen. Deze stijging met 350% is de hoogste toename van kwartaal tot kwartaal in de afgelopen 25 jaar.

In een reactie zegt Laura Hughes, ABI’s Senior Policy Adviser for Property: “Duizenden mensen in de UK hebben te maken met de nadelige gevolgen van een uitzonderlijke periode van droogte. Verzekeraars onderkennen dat dit een stressvolle periode is voor de betrokken huizenbezitters en bieden op een breed terrein hulp bij het herstellen van de schade. Wij adviseren mensen niet in paniek te raken als zij een barst in hun woning zien, omdat die door meerdere oorzaken kan zijn ontstaan. Maar neem  contact op met een verzekeraar, die samen met de door hen ingeschakelde   schade-experts de ervaring en deskundigheid in huis hebben om precies vast stellen waardoor de schade is veroorzaakt.”