Henk van Vliet (KIWA) wint ‘Ster van AVC ‘van 2018; eervolle vermelding voor het VbV

 

Henk van Vliet van de KIWA is de winnaar geworden  van de ‘Ster van AVc’  van 2018’, de jaarlijkse verkiezing van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, die tijdens het AVc-café  voor het laatste werd uitgereikt. De ‘Ster van AVc’ wordt uitgereikt aan personen die een grote inzet hebben op het onderwerp voertuigcriminaliteit, goed bereikbaar zijn, innovatief zijn bij het bedenken van oplossingen tegen voertuigcriminaliteit en zich daarover uit durven spreken. Ook moeten zij samenwerkingsgericht zijn en natuurlijk aantoonbaar bijdragen aan de aanpak van voertuigcriminaliteit.

In de onlangs verschenen AVc Nieuwsbrief licht de AVc de keuze voor Henk van Vliet als volgt toe:  “Steeds weer bedenkt Henk nieuwe barrières om de effectiviteit van voertuig beveiligingssystemen te verbeteren en zo criminelen te dwarsbomen. Henk is niet bang voor camera’s, is een BN-er geworden als het gaat om te demonstreren hoe Keyless Entry eenvoudig te kraken is, maar benoemt daarnaast ook preventieve middelen tegen dit fenomeen. Hij schroomt niet om de fabrikanten constructief aan te spreken op hun verantwoordelijkheid bij de aanpak van dit probleem en dwingt daarmee respect af.

Eervolle vermelding

Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit kreeg daarnaast een eervolle vermelding. “Zij hebben zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor een pragmatische en effectieve aanpak van bedrijven waar massaal gestolen voertuigen worden gestript. Exacte getallen zijn niet te noemen maar door hun toedoen zijn tientallen malafide bedrijven opgerold, meer dan 1.000 gestolen voertuigen teruggevonden en zijn schuldigen financieel aangepakt en hun panden verkocht of fysiek ontmanteld”, verklaart de AVc.

Foto: AVc