Hanselman Groep doet met aanstellen Ben van der Kwaak als manager Bouw en Infra naam als familiebedrijf eer aan

 

Op 1 mei jl. is Ben van der Kwaak in dienst getreden bij de Hanselman Groep in de functie van Manager Bouw en Infra. Hij heeft gestudeerd aan de TU Delft, waar hij een Bachelor Civiele Techniek en Master specialisatie Geo Engineering heeft afgerond. In de afgelopen jaren heeft hij ervaring opgedaan in het opstellen van risicoanalyses, kwalificeren en kwantificeren van omgevingsbeïnvloeding bij binnenstedelijke bouwprojecten en het begeleiden en uitvoeren van geotechnische berekeningen.

Ben van der Kwaak, zoon van Hanselman-directeur Ferry van der Kwaak, startte zijn carrière bij CRUX Engineering B.V. te Amsterdam, een ingenieursbureau die zich specialiseert in risicoanalyses en omgevingsbeïnvloeding. Vervolgens heeft hij zich verbonden aan Ingenieursbureau Fugro B.V. te Groningen als Geotechnical Consultant. In zijn functie was hij betrokken bij interessante projecten als de wegverbreding bij de A6, grote nieuwbouwprojecten in Utrecht en Groningen en de beschouwing van de invloed van aardbevingen op het schadebeeld bij woningen en op het geotechnisch ontwerp.

Ben gaat bij de Hanselman Groep de risicoanalyses en riskmanagementactiviteiten verder vormgeven en uitbouwen, samen met de teams die hierin actief zijn. Daarnaast wordt hij betrokken bij expertisezaken waarin zijn vaktechnische en communicatieve vaardigheden onderscheidend zijn.