Goede start voor Arepa Nederland in nieuwe boekjaar

Arepa Nederland, het bedrijf dat zich met 70 medewerkers toelegt op technische reconditionering en inspecties van  elektrische installaties, is het nieuwe boekjaar 2016/2017 voortvarend gestart. “De resultaten in de eerste vijf  maanden – van juli tot november – zijn stuk voor stuk beter dan vorig jaar”, vertelt directeur Pieter Benschop, die spreekt van een  omzetgroei van ca 15% in vergelijking met dezelfde periode in 2015. “Overigens hebben we in de afgelopen tien jaar per saldo als groep steevast groei geboekt.”

De groei betreft zowel de activiteiten van Arepa als die van Inspexx. “Zo zijn we de afgelopen maanden op reconditioneringsgebied betrokken geweest bij enkele omvangrijke projecten en zijn we voor een periode  van drie jaar een samenwerking aangegaan het Meander Medisch Centrum in Amersfoort voor de acute hulpverlening bij alle mogelijke  calamiteiten. Overigens zien we in het algemeen dat de calamiteitenmarkt grilliger wordt. De schadefrequentie neemt af, maar  aan de andere kant worden de schades gemiddeld complexer en de financiële belangen groter”, aldus Benschop, volgens wie zijn bedrijf de afgelopen maanden daarnaast een aantal interessante nieuwe  technische onderhoudscontracten gesloten op maritiem en logistiek  gebied, onder meer met ECT.

 

Verder heeft Inspexx een tender gewonnen van de Dienst Vastgoed van de  overheid voor de inspectie van een groot aantal overheidsgebouwen. “Dat gaat om heel veel vierkante meters. Daarnaast hebben we de opdracht gekregen voor het inspecteren van de openbare verlichting op  alle rijkswegen  en neemt ook het internationale werk flink toe. Zo  zijn we betrokken bij twee grote opdrachten in de maritieme sfeer op schepen in Djedda en Zeebrugge”, stelt Benschop, die zegt te hopen dat  de aantrekkende markt van structurele aard is