Gerard van Engelenburg vertrekt na zes jaar als directeur RGN

Gerard van Engelenburg vertrekt per 1 juni a.s. als directeur van de Reconditioneringsgroep Nederland (RGN), het landelijke samenwerkingsverband van vijf regionale reconditioneringsbedrijven met 13 vestigingen. Van Engelenburg heeft de afgelopen zes jaar als directeur gefungeerd. In die periode is RGN uitgegroeid tot een van de grotere spelers op de reconditioneringsmarkt in Nederland met een groeiend aantal opdrachtgevers bij verzekeraars, volmacht- en intermediairbedrijven en het bedrijfsleven.

Van Engelenburg “Ik heb zes jaar met heel veel plezier gewerkt bij RGN. Een periode waarin samen met de aangesloten ondernemers en adviseur Niek Weel veel is bereikt. Er staat nu een krachtige organisatie met een prima backoffice en het aanzien binnen de markten waarin we opereren is gegroeid. Een mooi moment om het stokje over te dragen. Bovendien was ik na zes jaar aan een nieuwe uitdaging toe.” Zijn functie van directeur zal worden overgenomen door Niek Weel, de voormalig NIVRE-directeur/voorzitter, die al vele jaren als voorzitter van de RvC en adviseur aan RGN verbonden is.

Gerard van Engelenburg heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden. Hij treedt per 1 juni a.s. in dienst bij MainPlus in Rijswijk, een 40 medewerkers tellende organisatie die sinds 2011 actief is op het gebied van vastgoedonderhoud en – beheer. Sinds vorig jaar heeft MainPlus ook een tak Schadeherstel, dat voor opdrachtgevers het schadeherstel regisseert. Van Engelenburg gaat bij MainPlus leiding geven aan die afdeling. Eerder dit jaar was al besloten dat RGN en MainPlus op dit vlak met elkaar zullen gaan samenwerken