George Oostrom op haringparty Crawford: Markt van morgen vraagt om constante focus op kwaliteit

“Het gaat goed met Crawford. Tegelijkertijd zeg ik dat morgen nóg beter moet dan vandaag, dat moet ons adagium zijn. Dat vergt een constante focus op kwaliteit door opleiding, verjonging en dus ook opvolging. En dat alles in een markt die geen werkloosheid kent.” Die woorden sprak algemeen directeur George Oostrom in zijn toespraak tijdens de rationele Haringparty van zijn bedrijf, die met circa 650 gasten andermaal buitengewoon druk bezocht werd.

Hij sprak van ‘een forse uitdaging die we vanzelfsprekend aangaan’. “Vandaar ook dat wij zijn overgegaan tot het aanstellen van een inhouse recruiter, want kwaliteit is een constante waarde.   De verjonging zet zich al enorm door, niet alleen binnen ons bedrijf maar ook binnen het NIVRE en dat vind ik persoonlijk fantastisch om te zien. Het bestuur van Jong NVRE heeft al zoveel verandering gebracht, dat ik daar enkel met bewondering naar kan kijken. Maar ik ben ook trots op onze eigen youngsters, verenigd in Young Crawford, die samen met andere jongeren regelmatig events organiseren over onderwerpen die belangrijk zijn. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, maar zeker ook het heden. Het is daarom aan ons oudgedienden om nieuwe collega’s te begeleiden en mee te nemen in een wereld waarin ambitie en verandering om een eerste plaats strijden.”

Partnerschap

Over de markt zei hij: “We werken in een markt waar prijsdruk voelbaar is en de concurrentie hevig. Er is geen sprake van overbezetting, terwijl dat er feitelijk wel zou moeten zijn om aan de soms zeer plotselinge vraag te kunnen voldoen, zoals bijvoorbeeld de hurricane-inzet elders maar ook door lokaal noodweer en de inzet voor de NAM. Als markt en als expertisebedrijf moeten we daar een antwoord op zien te vinden, samen met onze partners in de keten. Dat gebeurt weliswaar al, maar dat kan en moet nog veel beter. Ik wil dan ook nogmaals een lans breken voor partnerschap met een focus op de lange termijn waarbij prijs zeker een rol speelt maar waar bij iets als kwaliteit in al haar aspecten wordt gezien als een constante.”