Gemiddeld 65.000 cyberaanvallen per dag op Brits kleinbedrijf

 

De kleinere Britse bedrijven – minder dan 50 man personeel – worden dagelijks gezamenlijk geconfronteerd met gemiddeld 65.000 cyberaanvallen. Op topdagen gaat het zelfs om 359.000 aanvallen per dag door cybercriminelen. Desondanks ontbreekt bij 52% van hen een cyber security strategie, meldt verzekeraar Hiscox op basis van een eigen onderzoek.

Volgens cijfers van Hiscox hebben afgelopen jaar drie van de tien ondernemingen in het kleinbedrijf in de UK te maken gehad met een datalek, wat neerkomt op 4.500 succesvolle aanvallen per dag. Hoewel de meeste pogingen mislukken, wordt desondanks elke 19 seconden een kleinbedrijf in de UK succesvol gehackt. De gemiddelde directe schade beloopt 25.700 pond. De indirecte kosten (reputatieschade, verlies klanten e.d.) is hierin niet inbegrepen.

De vele aanvallen zijn voor Hiscox aanleiding geweest om bedrijven op deze risico’s te attenderen door het totaal aantal cyberaanvallen te vermelden via een livestream op de eigen website – www.hiscox.co.uk/cyberlive -en op meer dan 100 billboards in de UK. James Brady, head of Cyber, zegt: “We weten dat ondernemingen in het kleinbedrijf hot targets zijn voor criminelen.  De meeste ondernemers zijn zich bewust van de risico’s van cybercriminaliteit, maar zijn er minder van overtuigd dat hun kleinschalige onderneming hiervan het doelwit kan zijn.”