FOCWA telt 605 gecertificeerde leden

Op 1 mei kende FOCWA 605 gecertificeerde leden die  gecertificeerd zijn voor de FOCWA Standaard. “.Met het behalen van de FOCWA Standaard zetten schadeherstellers een noodzakelijke stap naar de borging van kwaliteit en veiligheid in onze sector. Ze bewijzen dat ze met hun bedrijf beschikken over de vereiste kennis en kunde om de auto van nu en die van de toekomst te herstellen”, meldt brancheorganisatie FOCWA

De FOCWA Standaard is samen met leden, ketenpartners, stakeholders en opdrachtgevers ontwikkeld en speelt onder andere in op de steeds meer geavanceerde technische ontwikkelingen in Automotive-land. “Als branchevereniging bevestigt FOCWA hiermee haar expertise over schadeherstel. Met deze breed gedragen FOCWA Standaard werkt FOCWA samen met haar leden aan de kwaliteit van het herstel en het imago van het vak. De Standaard is een van de belangrijkste vernieuwingen die FOCWA doormaakt”, aldus de organisatie, die hiervoor de leden heeft ondersteund door middel van de ontwikkeling van de Self Assessment Tool.Speciaal voor haar ketenpartners maakte FOCWA ook ketencertificering mogelijk. Hiervoor werd onder andere ook een online tool ontwikkeld waarmee de ketens zich op een eenvoudige manier als geheel kondigen certificeren.

Per 1 mei zijn er 605 leden die gecertificeerd zijn voor de FOCWA Standaard. Er zijn ook nog 91 schadebedrijven die dispensatie hebben aangevraagd. Zij moeten voor 1 januari een audit laten uitvoeren door een certificerende instelling met een positief advies. Bedrijven die op 1 mei 2017 geen certificering van FOCWA hebben gehaald of niet voldeden aan de voorwaarden van de dispensatieregeling, voldoen formeel niet meer aan de lidmaatschapseisen van de vereniging. Dat betekent dat hun lidmaatschap per eerstvolgende vervaldatum eindigt.