FOCWA-leden kunnen nu gebruikmaken van een energie-bespaar assistent voor het verduurzamen van hun bedrijf

FOCWA heeft haar dienstverlening uitgebreid voor haar leden. Schadeherstelbedrijven kunnen met een handige energie-bespaar assistent hun bedrijf verduurzamen door het uitvoeren van enkele maatregelen. Deze assistent is een nieuwe tool van FOCWA in de ondersteuning van haar leden op gebied van duurzaamheid.

De aandacht voor duurzaamheid speelt een steeds grotere rol bij schadeherstelbedrijven. Omdat MVO een wezenlijk deel uitmaakt van de bedrijfsvoering van schadeherstelbedrijven, heeft FOCWA dit dan ook als een vereiste opgenomen in haar lidmaatschapseisen. Reden voor de brancheorganisatie om ook de individuele dienstverlening voor FOCWA-leden verder uit te breiden. Naast een gratis FOCWA-MVO-label, konden schadeherstellers al bij hun brancheorganisatie terecht voor ondersteuning bij de informatieplicht energiebesparende maatregelen en milieu- en duurzaamheidsmaatregelen. 

Nieuwe dienst voor FOCWA-leden

Nu komt FOCWA met een nieuwe dienst, namelijk een (kosteloze) energie-bespaar assistent om leden te helpen te kunnen verduurzamen. Hiervoor is een website ingericht met alle informatie over deze dienst en door gebruik te maken van deze assistent, kunnen leden uitgaven aan verplichte energiebesparende maatregelen flink beperken en spreiden over de tijd.

Martijn Smid, verantwoordelijk voor de dienstverlening bij FOCWA, zegt hierover het volgende: “De aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen groeit. Ook bij FOCWA-leden speelt het duurzaamheidsthema een grote rol. We merken bij leden dat de behoefte aan verduurzamen en kostenbesparing groeit. FOCWA blijft zoeken naar mogelijkheden voor leden om te kunnen verduurzamen. Met deze nieuwe, kosteloze dienst bieden we leden meer mogelijkheden om te kunnen verduurzamen.”.