FOCWA gaat dialoog aan met stakeholders over toekomst schadeherstelsector

Brancheorganisatie FOCWA, de Nederlandse vereniging van ondernemers in het carrosseriebedrijf, wil de dialoog aangaan met haar stakeholders over de toekomst van de schadeherstelbranche. Hiertoe gaat de brancheorganisatie themabijeenkomsten organiseren samen met haar leden, ketenpartners, dealerholdings en opdrachtgevers. LiTe- en IOS- en truckschadebedrijven, die worden gekoppeld aan relevante en actuele thema’s die worden gevoed door gastsprekers uit de branche.

In een toelichting stelt FOCWA. “De schadeherstelsector is vandaag de dag sterk onderhevig aan nieuwe evoluties. De komst van nieuwe spelers op de markt, innovaties en een divers speelveld van verschillende stakeholders, zorgen voor nieuwe uitdagingen.  FOCWA Schadeherstel staat in voor de belangenbehartiging van al haar leden. Om deze taak op te pakken, gaan we  in dialoog met de verschillende stakeholders.”

Met deze bijeenkomsten wil FOCWA samen met haar leden en stakeholders werken aan de uitdagingen van de toekomst. “Door samen te werken zijn we immers beter voorbereid op de toekomst. Zo kan er een debat in de diepte worden gevoerd over thema’s als complexe/cosmetische schade, de ontwikkelingen met betrekking tot merkerkend herstel en het belang van de FOCWA Standaard.”