Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk vooronstane blijvende hersenschade

De familie van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri stelt de Amsterdamse voetbalclub aansprakelijk voor de ersntige en blijvende hersenschade die het 21-jarige voetbaltalent vorig jaar zomer heeft opgelopen tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk. Daar werd Nouri getroffen door een hartstilstand waarna hij gedurende lange tijd werd gereanimeerd.

Nu de zaak is verplaatst naar de arbitragecommissie van de voetbalbond KNVB heeft de familie een openbare (pers)verklaring afgelegd. Daarin stelt zij onder meer: “De familie heeft  kennis genomen van het intensieve onderzoek dat verricht is door John Beer en Lucas Hogeling van Beer Advocaten. Zij hebben overtuigend inzichtelijk gemaakt dat Abdelhak op 8 juli 2017 op het veld in Oostenrijk niet de juiste zorg verleend heeft gekregen.” Daardoor hadden volgens haar de ernstige gevolgen hoogstwaarschijnlijk voorkomen kunnen worden indien op een juiste en adequate wijze was ingegrepen. Nu Ajax volgens haar aansprakelijkheid voor de gevolgen van dit ernstige letsel ontkend en van mening is dat de verleende zorg wel  toereikend en adequaat is geweest, heeft zij de procedure bij de arbitragecommissie aangespannen.

De familie eist naast genoegdoening ook een financiële compensatie voor de medische zorg en gemiste arbeidsinkomsten. In diverse media heeft John beer gesteld  dat Nouri nooit meer gewoon zal blijven kunnen wonen en werken en altijd afhankelijk blijft van zorg en therapie. Hij spreekt van een substantiëiele schade. “We praten dan niet slechts over tonnen.”