Fabrique en BrandMR winnen Gouden SpinAward

Gisteravond werden na de online presentaties voor de SpinAwards jury de award winnaars van 2020 bekend gemaakt. Door de jury van de categorie Digital Service Idea werd de legal service BrandMR bekroond met een Gouden SpinAward. De jury is onder de indruk van hoe er slim gebruik gemaakt wordt van de beschikbare data op basis van de jarenlange ervaring van de onderneming (BrandMR is onderdeel van SRK Groep B.V.). De jury prijst daarnaast de moed van de onderneming.

Een kwart van de Nederlanders blijkt bij een juridische vraag of probleem geen hulp te zoeken. Ze hebben geen rechtsbijstandverzekering, en vinden de kosten van een advocaat te hoog en onvoorspelbaar. Legal service provider BrandMR brengt hierin verandering.

Bij BrandMR weet je waar je aan toe bent
Brandmeester biedt juridische hulp in vier heldere stappen, elke stap voor een vaste prijs. Na de gratis online check weet je waar je aan toe bent, wat je kansen én de kosten zijn. Een klant bepaalt elke keer zelf of hij of zij de volgende stap zet. Een baanbrekend nieuw concept dat past bij de trend dat steeds minder mensen zich verzekeren en pas willen betalen als het nodig is. Zo maakt Brandmeester rechtshulp voor meer mensen toegankelijk. 

Fabrique was vanaf het eerste moment betrokken en heeft in een fijne samenwerking met BrandMR de complete legal service ontworpen, getest bij gebruikers, gebouwd en voorzien van content. Dit op basis van het concept en de stijl gemaakt door XXS Amsterdam. Voor de bouw van de service werkte Fabrique samen met LabDigital,. XXS Amsterdam was tevens verantwoordelijk voor de campagne ‘Regel Recht met BrandMR’ die van start ging bij de officiële lancering in januari dit jaar.

Klaar om de traditionele, juridische markt open te breken
Nadat Brandmeester live ging, was het voorpaginanieuws bij Het FD. De Tweede Kamer stelde vragen en minister Sander Dekker noemde het een ‘uitermate interessant initiatief’. “Dan weet je dat je iets aan het veranderen bent”, aldus Peter Hoitinga, marketing directeur BrandMR. “Rechtsbijstand aanbieden aan particulieren in vier heldere stappen tegen een vaste prijs is dan ook echt vernieuwend in de conservatieve, juridische markt!”


De SpinAwards zijn de prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. De prijzen worden uitgereikt aan Nederlandse en Belgische inzenders. De SpinAwards bestaan al sinds 1998 en worden georganiseerd door de onafhankelijke Stichting SpinAwards, die zich inzet voor het stimuleren van creativiteit en effectiviteit in digitale media.