Expertisebureaus Groenendijk en Hamer & Van Hussen vieren gezamenlijk gouden jubileum tijdens druk bezochte receptie


Met een met circa 200 relaties zeer goed bezochte feestelijke bijeenkomst op een prachtige locatie – de 16e verdieping van het Rotterdamse Intttell Hotel  met fraai uitzicht over stad en haven – hebben de beide maritieme expertisebureaus Groenendijk en J. Hamer & H. van Hussen hun gouden jubileum luister bijgezet. De beide bureaus, die met ingang van begin dit jaar hun krachten hebben gebundeld, bestaan in 2019 allebei 50 jaar. En dat werd gezamenlijk gevierd met een geanimeerde receptie met veel relaties uit de verzekeringsbranche en de maritieme wereld

Door de beide directeuren werd in een gezamenlijk praatje kort teruggeblikt op de afgelopen 50 jaar  van de beide bureaus, waarbij tal van ‘toevallige’ overeenkomsten werden belicht uit de historie van beide bedrijven. Behalve dat zij beide in 1969 werden opgericht en alllebei zich zijn gaan focussen op de ‘veel leukere transportbranche’, begon ‘Hamer & Van Hussen op de Arent van ’s Gravezandestraat 6  in Rotterdam-Alexanderpolder, terwijl Kees Groenendijk senior destijds op nummer 8 woonde. Bovendien bleek na bekendmaking van de definitieve samenwerking tussen Groenendijk en  Hamer van Hussen bleek dat los van elkaar de eigenaren van het eerste uren, los van elkaar en zonder dat ze het van elkaar wisten, zich al eens tegen derden hadden uitgesproken dat zij een samenwerking met wel zagen zitten.

In hun ‘praatje voor twee heren’ lieten Ben Groenendijk – de derde generatie – en Wieger Hamer – tweede generatie – de aanwezige relaties weten ‘blij te zijn met de krachtenbundeling en daarvan nu als de boost ervaren. Ook waren de anekdotes over het verleden niet van de lucht, iets wat daarna werd versterkt door mede-oprichter Hans van Hussen, uit wiens woorden heel duidelijk werd dat de tijden in de afgelopen halve eeuw wel zijn veranderd, evenals de dagelijkse werkwijze. Zij bedankten allen tot slot de aanwezige relaties voor het in hun gestelde vertrouwen en brachten een toost uit op een goede voortzetting van de samenwerking.