Ervaren ‘schademan’ Marcel Meijering geheel onverwachts overleden

Op 19 november jl. is geheel onverwachts Marcel Meijering overleden. Hij is 61 jaar geworden.

Marcel is gedurende ruim 34 jaar werkzaam geweest in de schaderegelings- en verzekeringsbranche. In 1986 zette hij hierin zijn eerste schreden als Groepshoofd Schaderegeling bij het toenmalige Hooge Huys Verzekeringen. Na acht jaar werd hij bij de verzekeraar aangesteld als Hoofd Schaderegeling en weer zeven jaar later kreeg hij bij AXA/UAP/Nieuw Rotterdam de functie van Hoofd Verzekeringstechniek, een functie die hij gedurende zes jaar vervulde.  Aansluitend werkt hij drie jaar  als Claims Manager bij AXA-Nederland.

In 2001 maakte hij de overstap naar het toenmalige Hettema en Disselkoen (Inmiddels DEKRA), waar drie jaar lang werkzaam was als directielid. Vervolgens was hij vier jaar actief als Manager van het schadebedrijf van  Cordares, 4,5 jaar Claims Manager bij  Capita Insurance Services en  ruim 6 jaar als Commercieel Manager bij Flyct/Europrotector. Sinds vorig jaar december was hij werkzaam als Relatie/Commercieel bij Manager bij Mooijman & Partners.

 Mensen die hem goed kenden omschrijven hem als iemand die in de markt bekend stond als ‘een no nonsense man,  niet lullen maar poetsen en als een man die  hield van de mensen om hem heen, veel gaf maar ook veel terug kreeg’. “Ook was Marcel in iedere ruimte aanwezig en dat liet hij merken ook! Ook kon hij genieten van een mooie whisky en prachtige muziek.  Hij heeft in zijn leven vele successen mogen boeken, wat hem als een icoon en prachtig mens in de markt heeft gezet.”

 Marcel laat een vrouw en twee kinderen na. Het afscheid van Marcel zal in besloten kring plaatsvinden. Eventuele condoleances kunnen worden gestuurd naar: Familie Meijering, Westerweg 123, 1852 AC Heiloo.

Bericht Mooyman & Partners
“Vol ongeloof en verdriet melden wij het overlijden van onze collega Marcel Meijering (61). Marcel is vanochtend overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding die hem afgelopen zondag volledig onverwacht trof. Wij hebben Marcel leren kennen als een intelligente collega die zich in no time het DNA van Mooyman eigen maakte. Als Marcel binnenkwam dan “nam hij de ruimte in”. Je kon niet om hem heen. Hij was recht voor zijn raap en had een enorme dosis humor. Daarnaast hebben we hem leren kennen als een betrouwbare, warme persoonlijkheid met een groot hart die met passie over zijn werk en over zijn gezin sprak. Woorden schieten tekort. De leegte die hij achterlaat is enorm. Onze condoleances gaan uit naar Jacqueline, de kinderen en alle nabestaanden die Marcel dierbaar zijn.”