Een derde van ondernemers niet verzekerd tegen letselschade

Uit een onderzoek van de bank Knab blijkt dat niet alle ondernemers een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Zo heeft binnen de persoonlijke dienstverlening 67% een aansprakelijkheidsverzekering. Binnen de bouwsector is dit 81%.

In totaal bestaan er voor zelfstandig ondernemers twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen. Enerzijds is er de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) die de ondernemer beschermt tegen claims voor schade aan andermans eigendommen, maar ook het veroorzaken van lichamelijk letsel. Bijvoorbeeld wanneer de oorzaak een gebrekkig fysiek product betreft. Anderzijds is er de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) die de ondernemer verzekert tegen vermogensschade die veroorzaakt wordt bij de uitoefening van het werk. 

In totaal heeft Knab 4.500 klanten ondervraagd. Ruim twee derde gaf aan een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Vijf procent is in het verleden wel eens aansprakelijk gesteld voor schade. Een veelgehoord argument om geen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten betreffen de hoge kosten. Een advies van de bank is om het eigen risico van de aansprakelijkheidsverzekering te verhogen. Op deze manier kunnen ondernemers de verzekeringspremie van de aansprakelijkheidsverzekering laag houden, maar toch een verzekering afsluiten.

Bron ASP