Dutch Removal Claim Event 3.0 van RVJ BosBoon belicht schaderisico’s bij internationale verhuizingen

Meer dan 50 personen die zich op enige manier bezig houden met het afwikkelen van schades aan inboedels als gevolg van een (internationale) verhuizing waren  gisteren (donderdagmiddag 14 maart)  aanwezig bij het Dutch Removal Claim Event dat voor de derde keer werd gehouden in het Steigenberger hotel op de luchthaven Schiphol. 

In haar welkomstwoord belichtte Annemieke Verhorst-Lemsom, schade-expert Transport bij RVJ BosBoon Expertise, de complexiteit van verhuisschadeclaims. “De moeilijkheid van dit soort claims zit hem in het feit dat er vaak veel partijen betrokken zijn en er ook veel soorten zaken aandacht behoeven, terwijl het schadebedrag relatief laag is. Ook is het zo dat niet één claim dezelfde is en niet zelden bevindt de expat zich ergens in een uithoek op de wereld, waarbij dus het wiel elke keer opnieuw moet worden uitgevonden. Hoe fijn is het dan om deel uit te maken van een ondersteunend netwerk.”

 Elmo Diederiks, Global Product Line Manager bij Cordstrap, nam vervolgens  het woord met indrukwekkende en vooral inspirerende presentatie de do’s  & don’ts van de juiste stuwage. De aanwezige claimbehandelaars, medewerkers van reconditioneringsbedrijven en verhuizers werden wakker geschud door Diederiks. Niet alleen door de cijfers dat door verkeerde stuwage vele schades in de verhuisindustrie – verkeerde stuwage staat in de Top-3 van schadeoorzaken – ontstaan, maar ook door aandacht te vragen voor de risico’s van het indringen van vocht in containers en hoe dit op een adequate manier kan worden bepekt

Ook lichtte hij in zijn verhaal de CTU code toe. Hierin staan praktische richtlijnen hoe je veilig  een lading kunt vervoeren. Niemand van de aanwezigen kende de CTU code, zo bleek tijdens de bijeenkomst. Daar is na zijn presentatie  wel verandering in gekomen. Dit bleek ook uit de gesprekken in de pauze. Ook als verhuisbedrijf loop je het risico op een boete tijdens het wegtransport.

In de pauze werden de werkzaamheden van de firma Color Glo door de aanwezigen met interesse bekeken. De firma Color Glo Nederland is dé specialist voor leer-reparatie. Reparatie van een scheur in het leer verdient meestal de voorkeur boven opnieuw bekleden. Dit in verband met kleurverschil en het feit dat een stoel of bank vaak onderdeel is van een set. Een scheur in het leer maakt een bank nu eenmaal niet volledig total-loss.

Speciaal uit de USA overgekomen voor dit event zijn Chris Armes en zijn collega Chelsey van Weathersby Guild. Armes is tevens  bestuurslid van CPPC (Claims Prevention and Procedure Council), een organisatie in de VS waar verhuizers, claimbehandelaars en reparatiebedrijven kennis en kunde delen met elkaar, processen standaardiseren en elkaar helpen. “Je hoeft nu eenmaal niet alles zelf te weten, als je maar weet wie het wel weet. “Armes heeft een enorme passie voor zijn vak: “Een verhuizing is al veel stress, laat staan als je eigendommen beschadigd aankomen. Dan wil ik alle zorgen uit handen nemen en doen wat ik kan om de beschadigde spullen te herstellen”.

Annemieke Verhorst sloot het event af met haar bijzondere ervaringen tijdens de claimsbehandeling van een afgewaaid dak van een loods van een verhuisbedrijf in Houston door orkaan Harvey eind 2017.

De middag werd afgesloten met een knipoog, want het jarenlang behandelen van verhuisclaims gaat volgens Verhorst een mens niet in de koude kleren zitten. “Er zijn kwesties waarbij het, ondanks de beste bedoelingen, heel moeilijk is om het goed te doen. Daarbij is de ‘expat’ niet zelden een veeleisend mens en ligt cynisme op de loer.” De aanwezigen kregen daarom na afloop van de geanimeerde netwerkborrel een beker mee met  regelmatig voorkomende quotes, die de mensen bij het afwikkelen van verhuisschades vaak naar hun hoofd geslingerd krijgen. Zoals ‘What am I gonna get’ en ‘You owe me’. Humor is de enige oplossing om positief te blijven, niet cynisch te worden en je vak met passie te blijven uitoefenen. “Wij kunnen het verschil maken”, aldus Verhorst