Drietal versterkingen voor Arntz | van Helden en Halyard Risk

Vanwege het groeiende aantal werkzaamheden op zowel expertisegebied als op het terrein van risico-inspecties en taxaties hebben Arntz | van Helden en  Halyard Risk het personeelskorps uitgebreid met drie medewerkers.

De drie nieuwe medewerkers hebben allen de Hogere Zeevaartschool doorlopen en een aantal jaar op zee gewerkt. Xander was enkele jaren werkzaam als machinist bij de Holland-Amerika lijn en heeft daarna gewerkt bij Disney Cruise Lines, bij het Lloyd’s Register, in de olie- en gasindustrie in China en Singapore en de afgelopen 5,5 jaar bij de Green Award Foundation, alwaar hij zich onder meer bezig hield met het  certificeren van tankers.  Hij gaat zich in eerste instantie bij Halyard Risk toeleggen op de zogeheten JH 143-risico-insepecties/audits  voor o.a. scheepswerven. In een later stadium zal hij ook voor schade-expertises van Arntz | van Helden worden ingeschakeld . “Ik ben overgestapt omdat ik meer gebruik wil maken voor mijn technische kennis en ervaring. Bovendien trekt de afwisseling in het werk mij aan; in dit vak is geen dag hetzelfde.” 

Xander Peters

Paul heeft 15 jaar gevaren als Chief Engineering bij verschillende baggermaatschappijen en heeft daarna jaren zijn technische kennis ingezet in de scheepvaarbranche als superintendant en als Fleet Manager. In zijn nieuwe functie zal hij vanuit de vestiging in Nieuwleusen hoofdzakelijk worden ingezet als schade-expert bij de afdeling Marine van Arntz | van Helden. Na verloop van tijd zal hij tevens werkzaamheden gaan verrichten ten behoeve van Halyard Risk, voornamelijk de JH 143-risicoinspecties. Over zijn overstap naar de expertisebranche zegt hij: “Ik was aan een nieuwe uitdaging toe en bij mijn vorige werkzaamheden ben ik geregeld in aanraking gekomen met het expertisevak, meerdere malen ook met mijn nieuwe collega Henk Scholten. Vooral de zelfstandigheid en de afwisseling trekt mij in mijn nieuwe baan aan. Je weet ’s ochtends vaak niet wat de rest van de dag gaat brengen.”

Paul Luijmes

Na vijf jaar als stuurman/werktuigbouwkundige gevaren te hebben op schepen van de Holland Amerika Lijn maakt Nicky nu de overstap  ‘naar de wal’. Daaraan liggen zowel persoonlijke alsmede vak- en carrièretechnische redenen. “Na vijf jaar op zee wil ik graag mijn horizon verbreden en mijn in de afgelopen jaren opgedane kennis  en ervaring in de maritieme sector graag op een andere manier inzetten. In deze periode heb ik bij enkele schades vanaf ‘de andere kant’ kennis gemaakt het met expertisewerk en dat heeft me van meet af aan bijzonder aangesproken, vooral de verscheidenheid en afwisseling van het werk. Ik ben blij met de kans die Arntz | van Helden mij biedt om de kneepjes van het expertisevak te mogen leren. Daarbij denk ik dat mijn kennis van de maritieme wereld hierbij een voordeel is.”

Nicky de Jong