Dolmans breidt door samenvoeging met ASB dienstenpalet uit met zwamsanering en plaagdierbeheersing

Dolmans en ASB hebben besloten om samen verder te gaan. Dit heeft geleid tot een samenvoeging van ASB met Dolmans per 1 maart 2021. Door deze samenwerking breidt Dolmans haar onderdeel asbestsanering verder uit en vergroot daarnaast haar portfolio met zwamsanering en plaagdierbeheersing. Middels deze samenvoeging en verbreding ambieert Dolmans een stevigere positie in een groeiende markt te verkrijgen. Rob Meershoek wordt vanuit Dolmans als directeur verantwoordelijk voor de saneringsbedrijven en Arie Maarleveld voor Plaagdierbeheersing. ASB-eigenaar Coen Lagerweij zal nauw betrokken blijven bij de verdere ontwikkeling en groei van de organisatie.


Asbestsanering en zwamsanering
De asbest- en zwamsaneringstak van ASB zal verder samen gaan met Dolmans Milieu Techniek. Beide organisaties zijn al jaren specialisten in het saneren van asbest en CMR stoffen, zoals Chroom 6, op plekken waar mensen wonen en werken. Dat doen zij efficiënt, veilig en klantvriendelijk. Ook zijn ze beiden licentiehouder van Minicontainment. Door de samenvoeging van deze twee bedrijven is een groep van specialisten gecreëerd die alle saneringsvraagstukken vakkundig oppakt.

Rob Meershoek, directeur Dolmans Milieu Techniek:Wij zien in de markt een toenemende vraag naar een breder aanbod van diensten. Om die reden hebben wij vorig jaar Chroom-6 toegevoegd aan ons dienstenpakket; zwamsanering voegen wij hier nu ook aan toe. Wij zijn op zoek gegaan naar een partij die goed aansluit bij onze wensen in het verbreden van ons portfolio én die past bij onze cultuur. Onze klanten kiezen vooral voor probleemloze sanering, met goede communicatie en afstemming met alle betrokkenen. Het moest dus een saneerder zijn die ook daarop gericht is. Daarnaast zochten wij een partij die betrouwbaar is en conform wet- en regelgeving werkt. ASB is daarbij de ideale partij voor ons gebleken.”

Coen Lagerweij, eigenaar ASB: “Ik zie veel groeimogelijkheden voor mijn bedrijf en door middel van de samenvoeging met Dolmans heb ik er ook vertrouwen in dat we samen daadwerkelijk zullen gaan groeien. Ik zal nauw betrokken blijven zodat we de kwaliteit van onze dienstverlening blijven waarborgen. Daarnaast blijf ik verantwoordelijk voor een aantal van onze opdrachtgevers.”

Plaagdierbeheersing

Daarnaast heeft Dolmans de aandelen van ASB plaagdierbeheersing overgenomen. Arie Maarleveld is verheugd dat deze dienst kan worden toegevoegd aan het dienstenpalet van Dolmans Preventie & Hygiëne Diensten. Er is een toenemende vraag naar het op effectieve en duurzame wijze beheersen van ongedierte en waar nodig te bestrijden. Met het toevoegen van deze dienst aan haar portfolio kan Dolmans nog meer inspelen op de behoefte van de markt. Daarnaast sluit het mooi aan bij de positionering van Dolmans Preventie & Hygiëne Diensten. Door de samenwerking tussen deze twee bedrijven wordt elkaars kennis gebruikt om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen ontzorgen.

Bij de foto: v.l.n.r. Rob Meershoek, Berthil Dolmans en Coen Lagerweij