Dit jaar al tien nieuwe aanmeldingen voor Nationaal Keurmerk Letselschade in 2021

 
Sinds de lancering van het Nationaal Keurmerk Letselschade op 4 januari 2021 hebben zich tot nu toe tien nieuwe organisaties aangemeld voor dit keurmerk. “Indien zij bereid zijn de gezamenlijk binnen de letselschadebranche opgestelde kwaliteits- en gedragsregels na te leven en de audit met goed gevolg afleggen, krijgen zij het NKL toegekend. De verwachting is dat de komende tijd meer organisaties zich aanmelden en dat we zo komen tot een solide, actueel en betrouwbaar overzicht van kwaliteitsorganisaties”, schrijft De Letselschade Raad vandaag in een speciale nieuwsbrief.

Op 4 januari 2021 lanceerde De Letselschade Raad het Nationaal Keurmerk Letselschade. “Met de komst van dit keurmerk kunnen slachtoffers met letselschade erop vertrouwen dat op de website van De Letselschade Raad alle bonafide partijen staan geregistreerd, die de belangen van mensen met letsel op integere en deskundige wijze behartigen. Hiermee levert

De Letselschade Raad een duurzame bijdrage  aan de verdere professionalisering van de letselschadebranche. Het NKL is hét kwaliteitskeurmerk voor dienstverleners die bijdragen aan de afwikkeling van letselschades in Nederland en borgt de kwaliteit van letselschadeprofessionals.”, aldus de Raad.
 In het NKL zijn alleen organisaties te vinden die bereid zijn de gezamenlijk binnen de letselschadebranche opgestelde kwaliteits- en gedragsregels na te leven. Deze organisaties verbinden zich tot deelname aan een audittraject waarin zij zich toetsbaar opstellen en zich openstellen voor het doorvoeren van verbeteringen. Het verkrijgen van het NKL onderstreept de kwaliteit van de in het NKL ingeschreven organisaties en is daarmee een onderscheidend kwaliteitskeurmerk.

NKL maakt kwaliteit van dienstverlening herkenbaar
Het keurmerk maakt volgens De Letselschade Raad kwaliteit van dienstverlening herkenbaar voor benadeelden van letselschade en maakt de markt transparant. “Door te kiezen voor een keurmerk houdende dienstverlener, zijn benadeelden verzekerd van hoogwaardige en klantgerichte dienstverlening. Naar schatting 71.000 Nederlanders melden jaarlijks een letselschadezaak bij een verzekeraar als gevolg van een ongeval in het verkeer, een medische fout of een bedrijfsongeval. Deze – veelal – onwetende letselschade-slachtoffers mogen niet in handen vallen van een malafide of ondeskundige belangenbehartiger. 

Bovendien maakt De Letselschade Raad bindende afspraken met verwijzers (zoals ANWB, Slachtofferhulp Nederland etc.). Zij zullen in het voorliggende model alleen nog verwijzen naar partijen die gezamenlijk dit keurmerk vormen. “De laatste maanden is er in de politiek aandacht geweest voor een kwaliteitsverbetering van de letselschade afhandeling in langlopende letselschadezaken. Het, in opdracht van De Letselschade Raad uitgevoerde, wetenschappelijke onderzoek naar de schadeafhandeling maakt duidelijk dat hierin verbeteringen nodig zijn. Het NKL is één van de instrumenten die zal bijdragen aan de door de politiek gewenste kwaliteitsverbetering.

Onderscheidend kwaliteitskeurmerk
Het NKL vervangt het Register Letselschade en wordt toegekend aan de hand van vastgestelde normen waaraan organisaties moeten voldoen. Een 3-jaars auditcyclus is ontwikkeld om de kwaliteit van dienstverlening te toetsen, te behouden en daar waar mogelijk te verbeteren. Diverse gedragscodes, richtlijnen en opleidingen vormen de grondslag voor het leveren van de gewenste kwaliteit. Het keurmerk kan worden verstrekt aan o.a. advocaten, letselschade experts werkend voor benadeelden, letselschade experts werkend voor WA-verzekeraars (WA-bureaus), herstelgerichte dienstverleners en WA-verzekeraars. 

Met het verkrijgen van het NKL onderscheiden dienstverleners zich en tonen ze aan dat ze kwaliteit leveren. Kortom: het is één keurmerk voor de hele letselschadebranche; eenduidig en overzichtelijk.

Hieronder vindt u een link naar de website van De Letselschade Raad waar u drie filmpjes vindt van: Sander Dekker, demissionair minister voor Rechtsbescherming, Rosa Jansen, voorzitter van Slachtofferhulp Nederland en Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB.
 
Verwijzingen naar organisaties met het NKL

De Letselschade Raad streeft ernaar dat de verwijzers slachtoffers slechts nog doorverwijzen naar organisaties die in het bezit zijn van het NKL. Regelmatig ontvangt  De Letselschade Raad signalen van gedupeerden die bij melding van een schade van hun verzekeraar een brief ontvangen waarin zij worden doorverwezen naar de website van De Letselschade Raad voor een overzicht van keurmerk houdende organisaties. Dat is goed nieuws! Echter werd niet altijd het juiste webadres vermeld. Kunt u bij een verwijzing het juiste webadres vermelden?  www.deletselschaderaad.nl en www.deletselschaderaad.nl/nkl/