Digitale Opsporing presenteert jaarprogramma van trainingen Internet Rechercheren en herhalings- en upgrade-trainingen

 

Digitale Opsporing heeft het jaarprogramma gepresenteerd voor haar tweedaagse praktijkgerichte training ‘Internet Rechercheren’, bestemd voor medewerkers van verzekeraars of overheidsinstellingen die vanuit hun functie het internet gebruiken om informatie te verkrijgen, particulier onderzoekers, fraude-onderzoekers, securitymanagers, bedrijfsrechercheurs, etc.  De training staat dit jaar vooralsnog vier keer op de agenda, terwijl deze training daarnaast ook ‘incompany’ kan worden gegeven. Ook wordt dit jaar vier keer een eendaagse herhalings- en update-training van deze opleiding gehouden. Deze herhalingstraining kan ook incompany worden gevolgd.

Training OSINT (Internet Rechercheren)

De tweedaagse training Open Source Intelligence (OSINT)/Internet Rechercheren+ is praktijkgericht en besteedt aandacht aan de vele zoekmogelijkheden van het internet, het opstellen van profielen van mensen en bedrijven en internet-awareness. Tijdens het tweede deel van de training wordt digitaal forensisch onderzoek verkend en vervolgens getoetst. Deelnemers worden getraind in technieken die ze in staat stellen om, met behulp van openbare bronnen, te zoeken naar personen en bedrijven op het internet, zodat deze kennis en vaardigheden hen kan ondersteunen in de uitoefening van hun dagelijks werk.

De vier open trainingen, die worden gehouden in het nieuwe bedrijfspand van Digitale Opsporing in Horst, vinden plaats op 12 en 13 april, 14 en 15 juni, 27 en 28 september en 15 en 16 november 2018. Daarnaast kan deze training ook incompany worden gegeven.

Deelnemers ontvangen zes PE-punten.  Voor meer info: https://www.digitaleopsporing.nl/opleidingen/internet-rechercheren/

Herhalings- en Upgrade Training OSINT 

Daarnaast organiseert Digitale Opsporing in 2018 vier keer de eendaagse ‘Herhalings- en Upgrade Training OSINT’. Tijdens deze training worden de in de basisopleiding OSINT (Internet Rechercheren) aangeleerde technieken en vaardigheden herhaald en worden deelnemers bijgepraat over de laatste technieken en trends op het gebied van internetrecherche.  Zo wordt er aandacht besteed aan nieuwe openbare bronnen, recente (technologische) ontwikkelingen, methodieken en trends.

De vier open trainingen, eveneens in het pand van Digitale Opsporing in Horst, vinden plaats op 22 maart, 31 mei, 11 oktober en 13 december 2018. Ook deze training kan incompany worden gegeven. Deelnemers ontvangen zes PE-punten.

Voor meer info: https://www.digitaleopsporing.nl/opleidingen/herhalings-en-upgrade-training-osint/

Speciale actie voor Risk & Business lezers

Voor de Herhalings- en Upgrade Training OSINT van 22 maart as. zijn nog enkele plekken beschikbaar. Lezers van de nieuwsbrief krijgen, bij aanmelding voor deze editie met vermelding ‘Risk & Business’, 20% last minute korting. Ben er snel bij, want vol = vol.