Digitale Opsporing organiseert dit najaar drie sessies van training Internet Rechercheren/OSINT en twee herhalingsdagen; 10% korting voor lezers Risk & Business

Digitale Opsporing organiseert dit najaar opnieuw drie sessies van haar tweedaagse praktijkgerichte training Internet Rechercheren/OSINT, die bestemd is voor eenieder die vanuit zijn of haar functie het internet gebruikt om informatie te verkrijgen. Zoals medewerkers van verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstellingen, particulier onderzoekers, fraude-onderzoekers, securitymanagers, bedrijfsrechercheurs, etc.  De training staat dit jaar nog drie keer op de agenda voor 6 en 7 september, 27 en 28 september en voor 15 en 16 november 2018. De herhalingsdagen staan gepland voor 20 september en 13 december van dit jaar. Alle bijeenkomsten worden gehouden in het bedrijfspand van Digitale Opsporing in Horst.

Training OSINT (Internet Rechercheren)

De tweedaagse training Open Source Intelligence (OSINT)/Internet Rechercheren+ is praktijkgericht. Doel van de training is het beheersen van technieken die deelnemers in staat stellen op het internet te zoeken naar personen en bedrijven met behulp van openbare bronnen, zodat deze kennis en vaardigheden de deelnemers kunnen ondersteunen in de uitoefening van hun dagelijks werk.

In de training wordt aandacht besteed aan de vele zoekmogelijkheden van het internet, het opstellen van profielen van mensen en bedrijven en internet-awareness. Tijdens het tweede deel van de training wordt digitaal forensisch onderzoek verkend en vervolgens getoetst. Deelnemers ontvangen zes PE-punten.

 Herhalings- en Upgrade Training OSINT 

Daarnaast organiseert Digitale Opsporing in 2018 nog twee keer de eendaagse ‘Herhalings- en Upgrade Training OSINT’. Tijdens deze training worden de in de basisopleiding OSINT (Internet Rechercheren) aangeleerde technieken en vaardigheden herhaald en worden deelnemers bijgepraat over de laatste technieken en trends op het gebied van internetrecherche.  Zo wordt er aandacht besteed aan nieuwe openbare bronnen, recente (technologische) ontwikkelingen, methodieken en trends. Ook voor de herhalingsdag ontvangen deelnemers zes PE-punten.

Voor meer info over beide trainingen kan contact worden opgenomen met het opleidingssecretariaat via opleiding@digitaleopsporing.nl of tel. via (085) 489 12 50.

 Speciale actie voor Risk & Business lezers

Lezers van Risk & Business ontvangen zowel voor de tweedaagse training Open Source Intelligence (OSINT)/Internet Rechercheren+ als voor de Herhalings- en Upgrade Training OSINT een korting van 10% op de cursusprijs door bij de aanmelding te vermelden ‘lezer Risk & Business’