Digitale Opsporing B.V. lanceert nieuwe dienst: Drone Forensics

Digitale Opsporing B.V, het in het Limburgse Horst gevestigde particuliere recherchebureau gespecialiseerd in digitaal onderzoek, heeft een nieuwe dienst aan het dienstenpalet toegevoegd: Drone Forensics. De nieuwe dienst combineert de binnen het bureau aanwezige jarenlange digitale recherche-ervaring met de nieuwste drone-technologische expertise om forensische onderzoeken uit te voeren op drones of veroorzaakt met drone-vliegtuigen.

“Door middel van Drone Forensics kunnen wij verzekeraars en schade onderzoekers helpen bij de schades aan drones en met drone gerelateerde claims, zoals schade aan eigendommen als gevolg van een crash met een drone, beschadigingen aan de drone zelf, persoonlijk letsel ontstaan door een drone ongeval of storing en inbreuk op de privacy door een drone”, licht Digitale Opsporing toe. “Drone Forensics is een reactie op het groeiend aantal ongevallen en schades met of door drones.”

Het toevoegen van deze dienst aan het bestaande dienstenpakket is volgens Digitale Opsporing een duidelijk signaal dat het bedrijf verder wil uitgroeien tot een van de voornaamste spelers op het gebied van digitaal forensisch onderzoek. “De opgebouwde drone-expertise en al bestaande partners plaatsen Digitale Opsporing in een unieke positie als leider op dit gebied, in het verstrekken van antwoorden, die nodig zijn bij de behandeling van claims en vragen met betrekking tot drone gerelateerde zaken. Wij bieden de mogelijkheid om een analyse te maken van de digitale vluchtgegevens van drones en/of een labinspectie uit voeren op de hardware van de drone. Dit alles binnen het kader van de geldende (privacy)wetgeving en door onderzoekers die beschikken over de benodigde vergunningen en certificeringen (POB nr.1182).”

Digitale Opsporing is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een landelijk bekende speler in de bestrijding van cybercrime, digitaal forensisch onderzoek, fraudeonderzoek en opleidingen op dit gebied. Op het gebied van fraudeonderzoek kan Digitale Opsporing verschillende grote landelijke verzekeraars tot haar klanten rekenen. Digitale Opsporing B.V. biedt de volgende diensten met landelijke dekking aan: (recovery) onderzoek op hdd-recorders, foto-onderzoeken, internet-rechercheonderzoek t.b.v. arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim, fraudeonderzoek, onderzoek naar identiteitsfraude etc.