Dievenbendes hebben het gemunt op dure ski’s en snowboards

 De Nederlandse Ski Vereniging (NSV) waarschuwt wintersporters dat skispullen vaak worden gestolen. Dieven hebben het vaak voorzien op dure ski’s die in rekken staan bij een restaurant of après-skibar.De vereniging, die zelf ook verzekeringen aanbiedt, zegt dat de trend aanhoudt, maar niet persé erger wordt. “We hebben nog niet het idee dat het erger is dan vorige jaren, maar het seizoen is pas net begonnen”, zei directeur Bert Romani in het NOS Radio 1 Journaal.

Reisverzekeraars zien de laatste jaren een toenemend aantal claims van gestolen skispullen. “Vorig seizoen was het aantal claims met 20% toegenomen vergeleken met het jaar ervoor”, zegt reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen tegen De Telegraaf. “Deze dieven gaan heel gericht te werk, vaak in mondaine ski-oorden, waar veel geoefende skiërs zijn. Heel vervelend. De lokale politie kan op de pistes weinig uitrichten”, zegt NSV-directeur Bert Romani.

Volgens de NSV kunnen wintersporters het voor dieven wel moeilijker maken. “Het enige wat je kunt doen, is je materiaal zo veel mogelijk in het zicht houden”, zei Romani. “Ook zijn er ski-sloten koop. Een tip is om ski’s niet als paar weg te zetten, maar ze om te wisselen met een van je reisgenoot. Dan hebben dieven in ieder geval moeite om setjes te vinden.”

Bron NOS en Telegraaf