Deborah Lauria neemt afscheid als directeur van De Letselschade Raad; mr Theo Kremer neemt haar functie tijdelijk waar

 

Deborah Lauria heeft haar functie als directeur van De Letselschade Raad per 16 oktober jl. neergelegd. Na een dienstverband van bijna zeven jaar zal zij een nieuwe stap in haar carrière zetten. Per 1 november a.s. zal zij als directeur  in dienst treden bij Cliëntenbelang Amsterdam. Dat heeft het bestuur van De Letselschade Raad gisteren (16 oktober jl.) bekend gemaakt.

Sinds maart 2011 gaf Deborah Lauria leiding aan het in Den Haag gevestigde bureau van De Letselschade Raad. Haar opdracht was om de organisatie sterker te positioneren, een kwaliteitssysteem te ontwikkelen voor de bij De Letselschade Raad aangesloten organisaties en de normering van letselschade verder te professionaliseren. Centrale doelstelling daarbij was, samen met alle betrokken professionele partijen in de letselschadebranche, de positie van mensen met letselschade te versterken door te werken aan verbeteringen in het proces van letselschadeafwikkeling.

In een persbericht stelt het bestuur van De Letselschade Raad dat in de afgelopen bijna zeven jaar op al deze fronten mooie resultaten zijn geboekt. “Deborah Lauria is het gezicht van De Letselschade Raad geworden en een gewaardeerde gesprekspartner voor belangenbehartigers, verzekeraars, politiek, wetenschap, overheden en patiënten- en slachtofferorganisaties. Het Bestuur van De Letselschade Raad kijkt zeer tevreden terug op de samenwerking met Deborah Lauria in de afgelopen jaren en is haar erkentelijk voor haar inzet voor de Raad en de branche.”

Het Bestuur van De Letselschade Raad heeft inmiddels opdracht gegeven aan executive search- en adviesbureau Holtrop Ravesloot tot het werven van een nieuwe directeur. Met ingang van 16 oktober a.s. zal Theo Kremer (foto onder)  voormalig algemeen directeur van de Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV), de functie van Deborah Lauria tijdelijk waarnemen. Het Bestuur van De Letselschade Raad vertrouwt erop hiermee de continuïteit binnen de Raad te waarborgen tijdens het wervingsproces van de nieuwe directeur.