De uitdagingen van de autoschadesector op 6 december a.s. op vakbijeenkomst in Bodegraven

 

“Uitdagingen van de schadesector’. Zo luidt de titel van de vakbijeenkomst die Automotive Insiders op donderdag 6 december a.s. vanaf 16.00 uur (ontvangst vanaf 15.15 uur) organiseert in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Hoewel de schadebedrijven het drukker dan ooit staat de sector volgens de organisatoren ook voor een aantal uitdagingen die om aandacht schreeuwen. Zoals het nijpende personeelstekort, de snelheid en hoeveelheid aan technologische veranderingen, het stijgende aandeel van onderdelen ten koste van arbeid en de impact die ADAS-systemen op termijn op het schadevolume zullen hebben.

De onderwerpen worden besproken door een aantal sprekers:

Lex Orie (CEO en co-founder van Openclaims) ziet nog volop potentie in verhaalbare WA-schades en is ervan overtuigd dat de hele keten hiervan kan profiteren. Ook zal hij een lans breken voor een win-win situatie want dat is volgens hem de enige weg naar duurzaam schadeherstel en komt hij met tips om tot kostenbesparingen te komen;

Engelbert Groothuis (eigenaar van Autoglas de Veluwe) en Ronald van der Schouw (Pilkington) zullen dieper ingaan op het toenemende belang van kalibratie: wat betekent het voor de sector qua werkzaamheden en rendement?

Fred Slikker (managing director Solera Nederland) zal zijn visie geven op de belangrijkste ontwikkelingen en wat die betekenen voor de stakeholders in de sector;

Willy Sprockel (consultant schadesector) zal ingaan op de toenemende informatiebehoefte bij schadebedrijven als gevolg van de snelle technologische veranderingen. Een ontwikkeling die volgens hem het bestaansrecht van de bedrijven kan ondermijnen.

Caspar Rutten (jurist met focus op mededinging) gaat in op de vraag ‘Staat de uitgifteroute van erkenningen, via de merkimporteur en zijn netwerk, niet haaks op de vrije concurrentie?” Over deze thematiek bouwde Rutten in de loop der jaren een stevig dossier op.

 

Voor meer info en aanmelden: https://automotiveinsiders.nl/events/de-uitdagingen-van-de-schadesector/