De STIMVA kiest voor STI

STI, Salvage Transport Incident blijft, met ingang van 1 juni 2019, de komende drie jaar de contractpartner van de Stichting Incident Management Vrachtauto’s (STIMVA). Na een recentelijk doorlopen aanbestedingstraject werd door de aanbesteder opnieuw de keuze voor STI gemaakt.

STI verleent inmiddels ruim 20 jaar de dienstverlening omtrent “imV3-deskundigheid” voor zowel het exploiteren van een helpdesk als de inzet van deskundigen tijdens vrachtwagenbergingen, de vracht en verontreinigingen.

Voor STI is deze voortgaande samenwerking een blijk van vertrouwen dat wordt voldaan aan effectieve en efficiënte uitvoering van het inzetten van deskundigheid die bijdraagt  aan het bereiken van de Incident Management (IM) doelstellingen. O

STI

STI is een onafhankelijk opererende organisatie, onderdeel van de Hanselman Groep B.V. uit Oosterbeek, gericht op incident management (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en inzetbaar) op IM geclassificeerde wegen binnen Nederland.  STI richt zich op de betrokken vrachtwagens, de vracht én de verontreiniging met als doel het zo spoedig mogelijk vrij maken van de incidentlocatie voor een ongehinderde doorgang.

De STI deskundigen adviseren hulpverleners en Rijkswaterstaat als wegbeheerder bij ongevallen met vrachtwagens met betrekking tot de eerste berging. Hiervoor wordt een schade expert met deskundigheid op het gebied van voertuig-, lading- en milieuschade ingezet. Deze expert adviseert over een versnelde, normale of uitgestelde wijze van bergen op basis van een belangen afweging van de diverse betrokken partijen. Belangrijk is dat de belangen van de (voertuig) eigenaar, de diverse bij de lading betrokken partijen en verzekeraars, het milieu, de belangen van het door het ongeval gedupeerde wachtende verkeer (algemeen maatschappelijk belang) en de belangen van Rijkswaterstaat als wegbeheerder zorgvuldig worden afgewogen.

De kennis en ervaring die verschillende experts vanuit de Hanselman Groep inbrengen in de STI-organisatie, dragen voor een belangrijk deel bij aan de strategische uitvoering van de IM doelstellingen ten aanzien van het terug brengen van de afhandelduur van incidenten, het verbeteren van het bergingsproces en de onderlinge afstemming en samenwerking. Vanuit de gehele Hanselman organisatie worden daarbij telkens innovatieve concepten in het IM proces betrokken ten einde de file-overlast zo veel mogelijk te beperken.

Foto Hanselman Groep