De Letselschade Raadsdag vindt aplaats op donderdag 21 november a.s. met als thema: ‘Kaf en Koren’

De Letselschade Raadsdag vindt dit jaar op donderdag 21 november a.s. plaats met als titel ‘Kaf en Koren. Waar een klein land groot in kan zijn’. “Het accent van de dag zal liggen op het benadrukken en koesteren van de kwaliteit van partijen die betrokken zijn bij het letselschaderegelingsproces. Wij willen graag het kaf van het koren scheiden.” De bijeenkomst begint om half een (ontvangst vanaf 11,30 uur) en wordt omstreeks 17.15 uur afgesloten met een netwerkborrel. Als locatie is dit keer gekozen voor Madurodam in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst zal minister Dekker van Rechtsbescherming het Nationaal Keurmerk Letselschade aankondigen.

Na  de opening door dagvoorzitter Remco Heeremans, directeur van De Letselschade Raad,  en het welkomstwoord door DLR-voorzitter Tjobbe Joustra, begint het programma met een interactieve vragenronde. Aansluitend zal minister Sander Dekker (Minister Rechtsbescherming van het Ministerie van Justitie en Veiligheid) het Nationaal Keurmerk Letselschade aankondigen. Daarna vinden er plenair twee sessies plaats: een rondje langs de velden (Register Letselschade, Werkgroep Normering, Gedragscode Afhandeling Beroepsziekteclaims, GBL 3.0, Klanttevredenheidsonderzoek) en een presentatie van zelfstandig communicatieprofessional Genieke Hertoghs met als titel ‘Invloed op het onbewuste’.

Aansluitend vinden er vijf parallelsessies plaats:

• Register Letselschade  Dennis van Es en Bianca Dorré, Q Consult Auditcyclus, basiscriteria, self assessment, bezoekaudit, reglementen, vragenlijsten. Duizelt het u inmiddels ook allemaal een beetje? In deze parallelsessie krijgt u tekst en uitleg over hoe de auditcyclus van De Letselschade Raad precies in zijn werk gaat. Tevens gaan de sprekers in op de vraag hoe de audits bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van dienstverlening van letselschadebureaus, zowel aan de kant van verzekeraars als belangenbehartigers.

 • Effectieve communicatie Genieke Hertoghs, Genieke.com Waarom kun je sommige mensen maar niet bereiken? Waarom lukt het niet altijd om mensen te overtuigen van jouw standpunt? Dat komt omdat mensen in hoge mate onbewust zijn. Pas als we dit accepteren, ontstaat er ruimte om met een heel nieuw repertoire die onbewuste gesprekspartner te bereiken. In 25 minuten zie je dat je zelf óók in hoge mate onbewust bent. Bovendien zie je wat je zelf anders kunt doen om je onbewuste gesprekspartner beter te bereiken.

 • De Nieuwe Rekenmethodiek Overlijdensschade Jessica Laumen-de Valk en Vera Waaijenberg-Laumen, Laumen Expertise Tijdens deze parallelsessie geven Jessica Laumen en Vera Waaijenberg u een update over de nieuwe rekenmethodiek van de Richtlijn Overlijdensschade. U krijgt niet alleen een uitgebreide toelichting op de nieuwe rekenmethodiek zelf, ook belangrijke actuele ontwikkelingen rondom overlijdensschade zullen de revue passeren. Voorts staan Jessica en Vera samen met u stil bij de manier waarop de Rekenmethodiek Overlijdensschade in 2015 tot stand is gekomen. Uiteraard zal er voldoende gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

 • Luisteren en zonder woorden Joost Vonk, Teamsmederij Naarmate je je meer ontwikkelt in het luisteren, zul je merken dat mensen meer gaan zeggen en zich kunnen ontwikkelen doordat jij luistert. Zo kan luisteren een tovertool zijn in de afwikkeling van letselschadezaken. In een interactieve workshop leert Joost u hoe u opnieuw kunt leren luisteren. Dichter bij jezelf. Dichter bij elkaar.

 • BodyBoxx (actief en harmonie model) Jack Duyst, BodyBoxx Boxing Boutique Binck BodyBoxx boks-workouts zijn ontwikkeld om te boksen zonder fysiek contact en dat alles op een stevige beat. Tijdens een BodyBoxx Workout train je niet alleen coördinatie, kracht en conditie maar werk je ook aan je zelfvertrouwen. Tijdens deze parallelsessie laat een professionele boksinstructeur zien dat het heel goed mogelijk is om ‘het gevecht’ met de tegenstander aan te gaan, zonder blauwe plekken op te lopen. Een sportieve ervaring als metafoor voor de letselschadebehandeling!

Na de pauze staan er nog vier onderdelen op het programma:

  • Kwaliteitsborging in breder perspectief door Peter Noordhoek, Northedge
  • Toelichting op het rapport NIBUD (Overlijdensschade) door Jessica Laumen-De Valk
  • Afsluiting  door Victor Geskes, bestuurslid van De Letselschade Raad
  • Netwerkborrel

 De kosten bedragen € 295,- per deelnemer excl. BTW. Voor meer informatie en aanmelden; ga naar www.deletselschaderaadsdag.nl

Speciaal voor de deelnemers van de Raadsdag is het park al eerder (10:30 uur) open! Ook na afloop van het programma kunt u nog even het, dan schitterend verlichte, miniatuurpark bezoeken.


Op donderdag 21 november 2019 bent u vanaf 10.30 uur van harte welkom bij Madurodam.