De Letselschade Raad: Indexering Richtlijnen per 1 januari 2017

De bedragen van de Richtlijnen Studievertraging en Kilometervergoeding zijn per 1 januari 2017 gewijzigd, evenals die van de Richtlijn Kilometervergoeding. De kilometervergoeding is naar beneden bijgesteld van 29 eurocent naar 26 eurocent. Dit op basis van gegevens en berekeningen afkomstig van de ANWB. De overige Richtlijnen zijn ongewijzigd.

” De Letselschade Richtlijnen zijn belangrijke hulpmiddelen bij het regelen van letselschadezaken. Dankzij de Richtlijnen hebben alle betrokkenen duidelijkheid over  de gangbare bedragen, termijnen en uitgangspunten bij de berekening van letselschade. Jaarlijks wordt beoordeeld of de bedragen in de richtlijnen na indexering moeten worden gewijzigd”, aldus De Letselschade Raad

In de Letselschade Richtlijn Studievertraging zijn de bedragen geindexeerd en afgerond op (een veelvoud van ) 25 euro, De in 2017 geldende netto (norm)bedragen per jaar studievertraging zijn als volgt: basisschool 5.950 euro, vmbo en lbo 13.650 euro, havo, mbo en vwo 16.6125 euro en hbo en wo 20.200 euro. Per 1 januari 2018 worden de normbedragen in de Richtlijnen opnieuw  tegen het licht gehouden.