De Bureaus’ organiseert eerste kwartaal 2018 vijf carrouselintake-dagen

De belangstelling bij ‘de Bureaus’, de in Houten gevestigde krachtenbundeling van vijf gespecialiseerde bureaus die actief zijn op het gebied van letselschaderegeling, voor de in 2015 gestarte carrouselintakes blijft groeien. Mede daardoor is vorig jaar besloten de frequentie van deze bijeenkomsten, waarmee wordt beoogd door vroege interventies het letselschaderegelingsproces te versnellen,   te verhogen van een keer per maand naar eens in de drie weken. In het eerste kwartaal van 2018 staan vijf carrouseltakes op de agenda: 9 en 30 januari, 13 februari en 6 en 27 maart.

De carrouselintake bestaat uit drie gespreksdelen: toestandbepaling door en een gesprek met de medisch adviseur, een gesprek met een arbeidsdeskundige en een gesprek met een herstelcoach. De gesprekken duren ongeveer een half uur. De deskundigen hebben aansluitend multidisciplinair overleg en er volgt een rapportage met een interventie-advies, dat vaak leidt tot een snellere afwikkeling van de letselschade en tot lagere kosten.

In een toelichting op dit initiatief stelde Francie Peters, directeur van ‘de Bureaus’, eerder : “Arbeidsdeskundige interventie en herstelcoaching wordt vaak pas in een vrij laat stadium van de schadeafwikkeling ingezet. Daardoor kan het zijn dat de afwikkeling vertraging oploopt en/of dat het schadebedrag hoger uitvalt dan met een eerdere inschakeling van de arbeidsdeskundige of herstelcoach het geval zou zijn geweest. Daarom is door ‘De Bureaus’ een multidisciplinair intakegesprek ontwikkeld: de carrouselintake, waar (letselschade-experts van) verzekeraars en belangenbehartigers slachtoffers naar toe kunnen sturen.”

Voor  deze carrouselintakes, die steevast op dinsdag plaatsvinden op het kantoor van ‘De Bureaus’  in Houten, 500 euro, excl. BTW in rekening. Er kunnen maximaal acht carrouselintakes per dag worden gehouden. Voor nadere informatie en  aanmelden:  carrousel@debureaus.nl

‘De Bureaus’ bestaat uit het RekenBureau, het HerstelcoachBureau, het MedischBureau, het ArbeidsdeskundigBureau en het MediationBureau. Gezamenlijk hebben zij 27 medewerkers. Eind vorige week werd bekend gemaakt dat ‘de Bureaus’ vanwege de sterke groei van de werkzaamheden, waaronder een verdubbeling van het aantal medewerkers, volgend jaar gaat verhuizen van Houten naar Utrecht. De verhuizing zal in het voorjaar van 2018 gaan plaatsvinden zodra het nieuwe pand ‘De Stadstuin’ aan de Europalaan 500 is verbouwd.