Cunningham Lindsey Nederland verheugd over wereldwijde overname door Sedgwick Claims Management Services

0

Jeroen Fröhlich, CEO van Cunningham Lindsey Nederland, zegt verheugd te zijn over de aankondiging deze week van Sedgwick Claims Management Services over de wereldwijde overname van Cunningham Lindsey. “We worden onderdeel van een betrokken partij die ons nog beter voor onze klanten kan laten zorgen. We zien de overname als een unieke mogelijkheid om onze klanten wereldwijd een totaaloplossing te kunnen bieden. De overname stelt ons in staat om onze complementaire services verder uit te breiden en versterkt de status van Sedgwick als de wereldwijde aanbieder van innovatieve risk & benefit-oplossingen. Bovendien vergroot het de internationale footprint van het bedrijf dat na de overname  wereldwijd uit meer dan 20.000 medewerkers zal bestaan. Voor Nederland verwachten we geen organisatorische veranderingen en kunnen we

Sedgwick is een wereldwijde aanbieder van risk & benefit claims services, dat inclusief dochter Vericlaim 15.000 medewerkers telt, verspreid over 275 locaties in de VS, Canada,  de UK en Ierland. Door de komst van Cunningham Lindsey, actief op het gebied van schade-expertise, claimsmanagement en risico-oplossingen,  komen daar ca. 6.000 medewerkers bij, die werken in totaal 600 kantoren in 60 landen.

“Door de samenvoeging van de onvergelijkbare en ongeëvenaarde talenten, expertise en wereldwijde mogelijkheden van Sedgwick, Vericlaim en Cunningham Lindsey onder één dak is er sprake van één van de grootste krachtenbundelingen in de claimsindustrie van de laatste jaren”, aldus Michael Arbour, president van de Sedgwick Group. “Deze spannende ontwikkeling in de plaatst ons in een optimale positie  om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende complexe behoeften van onze klanten in de gehele wereld. De strategische acquisitie van Cunningham Lindsey  versterkt de positie van Sedgwick als leidende provider van innovatie risk & benefits-oplossingen in de wereld en verbreed de internationale performance van het bedrijf. Wij zien deze nieuwe stap in de ontwikkeling van de drie bedrijven vol vertrouwen tegemoet.”

Opvallende bijkomstigheid: door de overname is er een weerzien voor Cunningham Lindsey met aandeelhouder Stone Point Capital. Het bedrijf was van 2009 tot 2011 grootaandeelhouder van Cunningham Lindsey en  momenteel één van de minderheidsaandeelhouders in Sedgwick.

Laat een reactie achter