Cunningham Lindsey Nederland (CLN) breidt verzekeringsdiensten voor de windenergie-industrie uit

Cunningham Lindsey Nederland heeft een nieuw team in het leven geroepen, dat zich specifiek met de verzekeringsaspecten van windenergie gaat bezighouden“Het team is een antwoord op de snelgroeiende, wereldwijde vraag naar windenergie en de toenemende productie van windenergie, zowel onshore als offshore”, licht het expertise- en claimsmanagementbureau toe.

Het CLN-team voor de windenergiesector bestaat uit Michiel Groote Schaarsberg (een technisch schade-expert met uitgebreide ervaring in de materiaalwetenschap), Morten Jensen (meer dan 25 jaar ervaring in schadebeheersing en consultancy op het gebied van windenergie) en Erik van den Bos (coördinatie en schade-expert in de civiele techniek). Het team werkt nauw samen met Cunningham Lindsey Leif Hansen in Denemarken, dat de bakermat is van de windenergie en enkele wereldwijd toonaangevende bedrijven in de sector huisvest

Nieuwe risico’s

Voor de Nederlandse kust wordt een groeiend aantal nieuwe windparken aangelegd en ook verbeteringen in het ontwerp en de financiering van windturbines geven de windenergie-industrie volgens CLN een grote impuls. “De snelle groei van de windenergie stelt eveneens nieuwe eisen aan de verzekeringsmarkt. In de hele keten van engineering, productie, bouw en exploitatie van zowel onshore– als offshore windparken ontstaan nieuwe risico’s, waarmee verzekeraars rekening moeten houden.”

CLN voert marktonderzoek uit en benadert pro-actief bedrijven in de duurzame energiemarkt en de windenergiesector. Daarnaast brengt het team de specifieke behoeftes van de betrokken partijen zoals verzekeraars, makelaars, eigenaren en exploitanten in de windenergie-industrie in kaart. “Door dat te doen in nauw overleg met de belangrijkste spelers in de windenergiesector zijn we in staat om onze dienstverlening op het gebied van schadebeheersing te verbeteren en uit te breiden”, stelt CLN. “ Zo willen we uiteindelijk op maat gesneden oplossingen aanbieden en meer toegevoegde waarde creëren voor klanten in de markt voor windenergie. Onze schade-experts beschikken uiteraard over de juiste, technische kennis en vaardigheden en de noodzakelijke veiligheidscertificaten.”

Bij de foto: twee van de drie leden van het CLN-team voor de windenenergiesector: Erik van den Bos (links) en Michiel Groote Schaarsberg