Cunningham Lindsey breidt Nederlands cyber incident-netwerk uit met vijf nieuwe partners

Cunningham Lindsey, een van de marktleiders op het gebied van schadelast- en risicobeheersing, heeft de ‘Cyber Incident Hub’ in Nederland uitgebreid met vijf nieuwe partners:  het internationale advocatenkantoor CMS; Crion, centrum voor crisisondersteuning; het forensisch cybersecuritybedrijf Digital Investigation; het Nederlandse advocatenkantoor Dirkzwager en het internationale communicatiebureau Edelman. “Dankzij deze combinatie van expertise bieden we een onestopshop waar klanten terecht kunnen voor diensten met betrekking tot claims, kosten en continuïteit in het geval van cyberincidenten of hacks”, verklaart Cunningham Lindsey.

De ‘Cyber Incident Hub’ biedt specialistische ondersteuning aan verzekeraars en hun klanten, die het slachtoffer van een cyberaanval zijn geworden. De ondersteuning kan betrekking hebben op het herstellen of opnieuw opstarten van de bedrijfsactiviteiten, forensisch onderzoek naar de herkomst van de aanval, reputatiemanagement en (juridische) ondersteuning bij de afhandeling van fraude en aansprakelijkheid.
Met het netwerk biedt Cunningham Lindsey ook preventieve diensten, die ontwikkeld zijn om de kans op een cyberaanval te voorkomen of de impact van een aanval te beperken. “In onze is het van doorslaggevend belang dat er met name ook op directieniveau voldoende awareness voor cyberrisico’s gecreëerd wordt en dat organisaties voldoende aandacht hebben voor beperking van de kwetsbaarheid en de potentiële gevolgen van een aanval.”

In een toelichting zegt Hans Glaudemans, manager Liability en leider van het Cyberteam bij Cunningham Lindsey Nederland: “Cyberaanvallen zijn een van de grootste bedreigingen, waarmee het Nederlandse bedrijfsleven tegenwoordig geconfronteerd wordt. Of het nu de beschadiging van de reputatie is, de onderbreking van de bedrijfsactiviteiten of aansprakelijkheid na een datalek; een cyberaanval kan enorme gevolgen hebben voor bedrijven van welke omvang dan ook.”

De afgelopen jaren hebben de groei van cloud based computing en de opkomst van cybercriminaliteit de wereldwijde economie naar schatting zo’n 445 miljard dollar gekost. “Als een reactie op die toenemende dreiging, hebben we onze Cyber Incident Hub uitgebreid om een endtoend oplossing te kunnen bieden, die begint met het weer op gang brengen van de normale bedrijfsactiviteiten of de forensische analyse van het datalek tot en met de juridische ondersteuning tijdens de nasleep van de aanval”, vervolgt Glaudemans. “We verwachten onze dienstverlening in Europa verder uit te breiden als de nieuwe EU-richtlijn voor Data Protection volgend jaar van kracht wordt.”