Crawford @ Company versterkt positie in België met overname Penta Expertise & Consult NV

Crawford & Company heeft  bekend gemaakt 100% van de aandelen te hebben verworven van  Penta Expertise & Consult NV in België, dat gespecialiseerd is in schade-onderzoek, risico-analyse en risicopreventie voor zowel verzekeraars als industriële ondernemingen, met name op het gebied van Construction & Engineering-schades.

“Met de overname is de mogelijkheid ontstaan om schade-expertise (GTS) toe te voegen aan de  huidige TPA-oplossing (Broadpire) in België. Hierdoor kunnen wij onze klanten nu een totaalpakket aanbieden op het gebied van schadeafhandeling”, aldus Crawford. Penta Expertise & Consult NV, dat sinds 2003 expertisediensten aanbiedt aan zowel verzekeraars, makelaars als grotere bedrijven en haar hoofdkantoor heeft in Antwerpen,  zal blijven opereren onder eigen merknaam en maakt deel uit van de Europese operatie  van Crawford & Company.  

Lieven Gurny is aangesteld als  managing director, in welke functie  hij zal rapporteren aan Mike Jones, president Europe, en nauw zal samenwerken met het volledige Crawford Benelux team. Gurny is een ervaren schade-expert en is de afgelopen jaren betrokken geweest bij vele complexe schadeclaims binnen de Benelux. “We zijn verheugd ons als bureau aan te kunnen sluiten bij het grootste en meest ervaren expertisenetwerk op het gebied van grote en complexe schades. Hierdoor kunnen wij zowel onze opdrachtgevers en hun klanten als medewerkers toegang bieden  tot tal van binnen Crawford  beschikbare nieuwe technologieën en innovaties, die een verdere verbetering van onze dienstverlening mogelijk maakt. Door onze krachten te bundelen kunnen we hen bovendien binnen de Benelux optimale expertise- en claimsmanagementoplossingen  bieden.”

Lieven Gurney

De overname sluit volgens Crawford prima aan op haar strategische doelstellingen om haar positie op de Belgische markt verder te willen versterken. Harsha V. Agadi, president and chief executive officer bij Crawford, licht toe: “De acquisitie van Penta bezorgt ons een nog sterkere positie op één van onze kerngebieden: de grotere en complexe schades van onderdeel GTS (Global Technical Services). Het Penta team heeft nu reeds binnen de Benelux een goede reputatie in de markt voor haar klantgerichte dienstverlening en door haar aansluiting bij Crawford kan deze service naar een nog hoger niveau worden getild .”

Mike Jones voegt toe: “Penta is a perfect fit voor Crawford. Zij voegen  een extreem hoog kaliber aan gespecialiseerde schade-experts aan onze organisatie toe, die zowel client focused  als sterk in teamverband opereert Ons streven als Crawford is erop gericht de leidende serviceprovider te worden op onze kernactiviteiten en overnames als deze versterken die doelstelling”

Harsha Agadi