Crawford & Company strikt voormalig Lloyd’s-directeur Inga Beale voor bestuursfunctie

Dame Inga Beale, de eerste en tot dusver enige vrouwelijke CEO van Lloyd’s, is benoemd tot onafhankelijk directeur in de Raad van Bestuur  van Crawford & Company. Dat heeft de expertise- en claimsmanagementgigant gisteren  bekend gemaakt.  

“Inga brengt een schat aan internationale ervaring met verzekeringsmaatschappijen met zich mee  en kan met haar inzichten en adviezen het beleid,  strategie en activiteiten van Crawford in de toekomst positief n beïnvloeden,” zei Harsha V. Agadi, president en CEO van Crawford & Company. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Inga teneinde onze missie te blijven vervullen om mensen, bedrijven en gemeenschappen over de hele wereld bij schade optimaal van dienst te kunnen zijn.” 

 Beale is de voormalige CEO van Lloyd’s of London, een functie die ze vijf jaar vervulde voordat ze in 2018 aftrad. Ze was de eerste vrouwelijke CEO in de 325-jarige geschiedenis van ’s wereld grootste verzekerignsbolwerk. Zij begon haar carrière bij Prudential Assurance Company in Londen en is opgeleid als verzekeraar, gespecialiseerd in internationale herverzekering.

Ze werkte 14 jaar voor de verzekeringsdivisie van General Electric, waar ze verschillende managementfuncties bekleedde, waaronder leidinggevende functies in Kansas City, Parijs en München. Beale leidde vervolgens de Zwitserse herverzekeraar Converium bij de reorganisatie en trad in 2008 trad ze toe tot Zurich Insurance Group als lid van hun Group Management Board. Het volgende jaar werd ze benoemd tot Global Chief Underwriting Officer van de groep. Van 2012-13 was ze de Group CEO bij de particuliere verzekeraar Canopius van Lloyd’s.

Beale werd in 2017 benoemd tot Dame Commander of the Order of the British Empire (DBE)  voor verdienste diensten aan de economie.

Beale’s benoeming past binnen het recent nog uitgesproken commitment van Crawford & Company voor meer diversiteit binnen het bedrijf, dat in  Virginia Crawford, de eerste vrouwelijke directeur kende. “Met de verkiezing van Dame Inga heeft Crawford nu drie vrouwelijke bestuurders in de negenkoppige raad en sluit zich trots aan bij andere toonaangevende bedrijven die de belangrijke stap hebben gezet om ten minste drie vrouwelijke bestuurders te hebben,” verklaarde Charlie Ogburn, niet-uitvoerend voorzitter van het bestuur van Crawford & Company.