Crawford & Company koopt met WeGoLook®  ‘de Über onder de inspecties’

 

Crawford & Company, één van de grootste financiële dienstverleners in de wereld op het gebied van schade-expertise en claimsmanagement, heeft een meerderheidsbelang (85%) genomen in WeGoLook®, een in Oklahoma gevestigd publiek samenwerkingsplatform dat via een netwerk van 30.000 personen in de gehele VS voor bedrijven eenvoudige inspecties kan uitvoeren op zowel automotive als property-gebied. “Deze strategische acquisitie stelt ons  in staat onze schaderegelingsprocessen voor low value ­schadeclaims op revolutionaire wijze te standaardiseren en te automatiseren”, aldus Crawford in een persbericht, volgens wie de overname naar verwachting begin januari zal zijn voltooid.

WeGoLook® presenteert zichzelf als ‘de Über onder de inspecties’.  Bedrijven kunnen via het hoofdkantoor in Oklahoma in geheel Amerika voor een groot aantal producten inspecties laten uitvoeren. Daarvoor heeft men de beschikking  over zowel een geavanceerd IT-systeem als over een netwerk van 30.000 lookers, personen die tegen een geringe vergoeding ter plekke allerlei simpele auto-, inboedel – of opstal-gerelateerde controles kunnen uitvoeren voor zowel verzekeringsdoeleinden als voor ondernemers andere bedrijfstakken. Zoals bijvoorbeeld of er een deuk of kras op een te koop staande auto zit of in welke staat een bankstel zich bevindt. “

George Oostrom, country manager bij Crawford & Company,  zegt blij verrast te zijn met de acquisitie en bestempelt WeGoLook® als een bedrijf dat voor de schade-expertisebranche als disruptor en gamechanger kan optreden. “Het stelt bovendien bedrijven als het onze in staat om voor de veel voorkomende eenvoudige schades met een laag schadebedrag op een kostenefficiënte manier desgewenst alsnog een fysieke controle uit te laten voeren en voor opdrachtgevers de schaderegelingskosten laag te houden en tegelijkertijd de kans op fraude verder te reduceren. Ik ben razend nieuwsgierig naar de mogelijkheden, ook voor ons land. In  Nederland loopt reeds een aantal high tech projecten en dit zou wel eens een mooie aanvulling kunnen zijn.”