Cordaet Personenschade is nieuwste merk van Van Ameyde

Op 14 januari 2019 hebben letselschade-expertisebureau Cordaet een landelijk opererend expertisebureau gespecialiseerd in complexe letselschade, en Van Ameyde de aandelenoverdracht getekend. Cordaet is daarmee het nieuwste merk van Van Ameyde. De overname leidt niet tot veranderingen: Cordaet blijft als zelfstandig bedrijf, met eigen merk en directie – bestaande uit Jan Verra en Bart Waterbolk – en 33 FTE’s vanuit de locatie in Ede actief.

Bart Waterbolk

 

 

 

 

 

Jan Verra

 

 

 

 

 

 

De overname past in Van Ameyde’s strategie om de complexe schade-expertisemarkt in alle branches te bedienen. Weliswaar is Van Ameyde al actief in letselschadebehandeling, maar Van Ameyde leverde nog geen buitendienst schade-expertise in de letselschadebranche.

Bob de Bruijn, lid van de Raad van Bestuur van Van Ameyde International, legt uit: “Van Ameyde wil haar klanten kunnen bedienen met sterke merken in alle particuliere, zakelijke en complexe schadebranches. Met Cordaet hebben we de partij gevonden die past bij onze kwalitatief sterke schade-expertisebedrijven.”

De organisatie van Cordaet zal dan ook de bestaande koers voortzetten. Namens de directie van Cordaet zeggen Jan Verra en Bart Waterbolk over deze strategische samenwerking: “Van Ameyde is een sterke partij en zal de bedrijfsvoering van Cordaet waar gewenst ondersteunen. Bovendien heeft Cordaet toegang tot de expertise van Van Ameyde op het gebied van IT. De mogelijkheid om onze zelfstandigheid te behouden heeft een belangrijke rol gespeeld bij het nemen van deze beslissing.”

Naast het vaststellen van letsel- en overlijdensschades verricht Cordaet toedrachtsonderzoeken in aansprakelijkheidskwesties en adviseert Cordaet over de aansprakelijkheid, ook bij beroepsziekte. Cordaet beschikt over een rekenafdeling voor vervaardiging en controle van actuariële berekeningen.