Context lanceert eigen methodiek voor het doen van roetonderzoek en roetanalyses op locatie

Context heeft een eigen methodiek ontwikkeld voor het doen van roetonderzoeken en roetanalyses op locatie. De aanpak wordt ondersteund door een aantal toonaangevende, onafhankelijke technische reconditioneerders.  De mobiele apparatuur kan op locatie worden opgesteld, zodat de omvang en aard van de gevolgen van een brandschade ter plekke kunnen worden vastgesteld.

Managing Partner Michael Blonk: “Hierdoor kunnen onze experts op locatie de omvang en aard van de gevolgen van een brandschade bepalen en samen met de betrokken partij een schoonmaakplan opstellen. Dit verkort de doorlooptijd aanzienlijk, wat direct invloed heeft op de bedrijfsschade en de continuïteit van het bedrijf. Bovendien verbetert de kwaliteit van het herstel- en schoonmaakwerk en wordt de kans op verdere discussie kleiner.”

Hij vervolgt: “Een van de taken van de schade-expert is om samen met de verzekerde te proberen de omvang van een schade te beperken. Bij brand is bijvoorbeeld de aard en omvang van de vervuiling door roet een belangrijk vraagstuk. De kwaliteit en beschikbaarheid van roetonderzoek heeft vrijwel altijd gevolgen voor de financiële gevolgen van een schadegeval. Om onze klanten nog beter van dienst te zijn en de kwaliteit van onze input nog meer te waarborgen, hebben wij de afgelopen jaren een eigen methodiek voor roetonderzoek en -analyse ontwikkeld.

Context heeft geïnvesteerd in kennis, hoogwaardige apparatuur, een app en een eigen analysemethodiek. “Daarmee kunnen we roetonderzoek op locatie uitvoeren. Snel, kwalitatief, consistent, onderbouwd, verklaarbaar en volledig gedigitaliseerd. Zo kunnen de metingen goed worden gedocumenteerd, zijn de resultaten reproduceerbaar en kunnen analyses eenvoudiger en sneller worden uitgevoerd. Dit voorkomt fouten en bespaart aanzienlijke kosten. De apparatuur is bovendien mobiel en kan ter plaatse worden opgesteld”, besluit Blonk.