Context breidt uit met een technisch expert Marcel Vervloet

Op 19 maart 2020 is Marcel Vervloet gestart als technisch expert bij Context.
Samen met Michael Blonk gaat hij zich binnen Context richten op technische schades aan machines en installaties alsmede brand inventarisschades. “We zijn heel blij dat we in deze roerige en onzekere tijd toch wat positief nieuws kunnen brengen”, aldus managing partner Michael Blonk.

Marcel werkte na de afronding van zijn studie hts-werktuigbouwkunde als trainee bij de Nederlands Spoorwegen en daarna als engineer op de engineeringsafdeling van ACF, een farmaceutisch bedrijf. Hierna volgde een loopbaan bij de NEM, een bedrijf dat afgassen-ketels leverde voor energiecentrales. In uiteenlopende functies droeg hij verantwoordelijkheid voor de uitvoering van projecten. Daarbij verving hij menigmaal fabricage supervisors en was hij betrokken bij de uitvoering van montagewerkzaamheden van diverse energiecentrale projecten, overal ter wereld. Uiteindelijk is hij zich bij de NEM bezig gaan houden met de outsourcing van de fabricage- en montagewerkzaamheden ten behoeve van de afgassen-ketels. Voor deze inkoopactiviteiten heeft hij de opleiding NEVI 2 gedaan.

Vanaf 2004 was Marcel als inkoopmanager betrokken bij Standard Fasel, eveneens een ketelbouwer. In verband met wijzigingen in de organisatie is hij in datzelfde jaar begonnen als zelfstandige ondernemer. Vanaf 2005 heeft Marcel als zelfstandig ondernemer bij diverse bedrijven de meest uiteenlopende activiteiten gedaan, zoals de uitbesteding en begeleiding van de productie van onderdelen van kleine of grote technische installaties voor energiecentrales, (petro)chemische installaties, de bouw van elektrische installaties, civiel-mechanisch projecten, grote of kleine montagewerkzaamheden. Hij verzorgde sourcing van nieuwe leveranciers, de aanvragen, het contracteren, de expediting, het logistieke gedeelte en de nazorg in de meest uitgebreide zin van het woord.