Congres FOCWA: realistische blik op toekomst schadeherstelsector

Op woensdag 3 oktober 2018 organiseert FOCWA haar jaarlijkse congres voor leden en relaties in DeFabrique in Utrecht. Het event staat in het teken van ‘een realistische blik op de toekomst van de schadeherstelsector.

in een toelichting op het programma stelt de automotive organiatie: “Leden van FOCWA bieden veiligheid door vakmanschap en gaan voor de allerbeste kwaliteit. Dat is best een uitdaging in een wereld die steeds verandert en onderhevig is aan verregaande ontwikkelingen op gebied van techniek, wet- en regelgeving en andere ontwikkelingen. FOCWA gelooft dat de uitdagingen waar haar leden voor staan, voor een belangrijk deel beter samen opgepakt kunnen worden. Want samen komen we verder.”

 

Per 1 augustus 2018 zijn de verenigingen FOCWA Schadeherstel en FOCWA Specialisten gefuseerd tot één FOCWA. Op woensdag 3 oktober organiseert de brancheorganisatie voor de eerste keer in deze vorm haar congres voor leden en relaties. Naast schadeherstelbedrijven, truckschadebedrijven en specialisten in Uitdeuken zonder Spuiten en Spotrepair zullen ook autoruitherstelbedrijven, caravan- en camperservicebedrijven en motorfietsschadeherstelbedrijven aanwezig zijn op deze bijeenkomst.

:FOCWA neemt tijdens dit congres haar leden en relaties mee ‘in de uitdagingen waar we allemaal mee te maken hebben en hoe FOCWA het verschil maakt voor haar leden’. ““Wij horen en zien geregeld voorspellingen over de toekomst van de markt. Vaak worden enkel de technologische ontwikkelingen gebruikt als insteek voor dergelijk toekomstmodel. Als brancheorganisatie willen we op dit congres de toekomst echter vanuit een breder perspectief belichten om zo een realistisch beeld te verkrijgen. Want niet alleen technologie bepaalt de toekomst, zeker ook andere factoren zoals bijvoorbeeld klimaat en mens en maatschappij”, zegt Femke Teeling, directeur FOCWA.

Speciaal voor haar leden biedt FOCWA exclusieve praktijkgerichte workshops over de laatste ontwikkelingen in de markt. Zo kunnen leden onder andere intekenen voor meer informatie over de laatste technologische ontwikkelingen, de cao, de invloed van onderdelenprijzen en de instroom van technisch geschoold personeel.Tijdens het plenaire programma zullen onder andere consumentenpsycholoog en trendanalist Herman Konings en schaatskampioen Erben Wennemars een blik werpen op de toekomst van de schadeherstelbranche. Dagvoorzitter is Marijke Roskam.