Commerciële investering SZA leidt tot succes.

 

Sinds de versterking van de commerciële afdeling en intensivering van de activiteiten zijn de Samenwerkende Zelfstandige Autoglasspecialisten (SZA) op diverse aspecten sterk gegroeid. Een half jaar geleden is de afdeling uitgebreid en wordt ingezet op het vergroten van de naamsbekendheid van SZA en het tot stand brengen van partnerships met verzekeraars, volmacht-bedrijven, leasemaatschappijen en fleetowners.

 “SZA heeft als doelstelling haar deelnemers in de gelegenheid te stellen voor landelijk georiënteerde opdrachtgevers te mogen werken waarbij onze autoglasspecialisten samenwerken en toch allen de eigen zelfstandigheid behouden. Een samenwerking met SZA dient te leiden tot rendementsverbetering bij zowel haar opdrachtgevers als de deelnemende autoglasspecialisten. Tevens bevordert een partnership met SZA de concurrentiepositie van de bedrijven die met ons samenwerken”, vertelt Frans van Berkel die vanaf begin 2018 actief is voor SZA.

Marktaandeel

Van Berkel werkt al meer dan 25 jaar in diverse commerciële functies in de autoruitherstelbranche. Bij vorige werkgevers wist hij het marktaandeel aanzienlijk te liften.Ook Gerben Marsman, die al vanaf de oprichting bij SZA betrokken is, heeft ruime commerciële achtergrond in de automotive- en financiële branche. Hij heeft zijn ervaring opgedaan binnen onder andere een autodealerorganisatie, leasemaatschappij en verzekeraar. Hij stelt: “Concurrentie is gezond voor de markt; het zou ook niet goed zijn als er maar één supermarkt is waar je voor al je boodschappen terecht kunt. Vandaar SZA.”

 

Het afgelopen half jaar is SZA op veel gebieden gegroeid. Verkennende gesprekken met bovengenoemde partijen hebben inmiddels geleid tot diverse samenwerkingen. Het bestuur van Stichting SZA toont zich dan ook verheugd over de expertise en daadkracht van beide heren.Naast de vereiste vakkennis op het gebied van autoruitschade dienen SZA deelnemers tevens te voldoen aan de kwaliteitscriteria ten aanzien van administratieve verwerking en automatisering.Frans van Berkel: “Met ons landelijk verificatie- en facturatieplatform doen we voor geen enkele andere partij onder. Zowel verificatie als facturatie is snel en efficiënt in te regelen. Wij kunnen ook iedere elektronische koppeling realiseren.”

Hoogste standaard

Volgens Marsman is dit eigenlijk vanzelfsprekend en moet SZA als nieuwkomer  de hoogste standaard ambiëren: “Daarom  heeft SZA de zaken op alle fronten gewoon goed geregeld. Dat betekent een alarmnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is en een landelijk dekkend netwerk van autoglasspecialisten. Dat betekent ook service op locatie of haal- en brengservice en dienstverlening in Europa als deelnemer van het Europese netwerk Automotive Glass Europe.”

 

De overkoepelende stichting SZA bundelt een groeiend aantal onafhankelijke autoglasspecialisten in Nederland en heeft momenteel 36 deelnemers. Het garandeert optimale dienstverlening dankzij toelatingseisen op het gebied van kwaliteit. Deze kwaliteitseisen worden enerzijds geborgd middels het verplichte lidmaatschap van FOCWA en/of BOVAG waarin eisen ten aanzien van dienstverlening zijn opgenomen. Anderzijds heeft SZA aanvullende eisen en voorschriften opgesteld om de kwaliteit van de dienstverlening en bedrijfsprocessen te borgen.Hierdoor hebben verzekerings- en leasemaatschappijen de zekerheid dat SZA-deelnemers volledig gespecialiseerd zijn in de reparatie en vervanging van autoglas. Het doel is te groeien naar circa 55 locaties in Nederland waarmee SZA altijd een vestiging in de buurt heeft.